In en rondom het water

In het noorden van gemeente Oss loopt De Maas als blauwe ader door het gebied. Hier wordt er geleefd op het ritme van de stroom. Varen van haven naar haven en uitgebreide tochten door de uiterwaarden, hier staat men nooit stil. Meander mee met De Maas en dompel je onder in de wereld van het water.

Stap op een van de pontjes, waai uit tijdens een wandel of fietstocht over de dijken of breng een bezoek aan de museumboot. Tref het allemaal in Oss!

 

Pontjesdagen

Elk voorjaar in het 2e weekend van mei kun je aan de oevers van de Maas genieten van het bijzondere evenement de Pontjesdagen.

Ontdek deze dagen de lokale charme van bijzondere locaties, ontdek de historie van pittoreske plaatsen en geniet van de gezelligheid aan weerszijden van de Maas. Een belevenis voor iedereen!

 

 

Naar de Pontjesdagen

Tip van Schipper Ton: Vaar mee met de pontjes

Meevaren met een pontje is de kers op de taart van jouw fiets- of wandeltocht aan De Maas. Het is een unieke ervaring, die vele volwassenen zich nog uit hun kindertijd herinneren. Alleen al in Maren-Kessel, Lith, Ooijen en Megen vind je in totaal vijf pontjes. En ieder pontje is weer anders! Ben jij klaar om zigzaggend over De Maas te gaan?

Het hele jaar door zijn er ponten voor alle voertuigen en wandelaars. www.maasveren.nl

Er zijn fiets- en voetveren tijdens het voorjaar en de zomer.
Bekijk de vaartijden:
Voetveer Demen-Batenburg
Voetveer Ravenstein-Niftrik
Voetveer Lithse Ham-Heerewaarden

Waterplezier in en rond De Maas - Inwoners delen hun tips met jou