Op ontdekking in natuurlijke oases

Het zoemt, het groeit en bloeit, het fladdert, het geurt! Graag neem ik je mee op ontdekking door de prachtige natuurlijke oases in onze omgeving. Laat je betoveren door een kleurrijke vlindertuin, dompel je onder in de duurzame Landerij van Tosse en geniet van de adembenemende uiterwaarden in de Hemelrijkse Waard. Natuurlijke plekken waar je rust en ruimte kunt vinden.

#1 De vlinderidylle: ven vol gefladder

Stap binnen in een prachtige wereld vol fladderende vlinders in de vlinderidylle, gelegen aan de rand van de Maashorst. Omringd door een kleurrijk bloemenparadijs kun je hier heerlijk wandelen terwijl de vlinders om je heen dansen. En wat een bloemengeuren! Ondanks dat deze vlindertuin pal naast de camping Hartje Groen, de Boshut en een druk bezocht fietspad ligt, kan je hier in alle rust ronddwalen. Ga zeker even langs de Boshut voor een drankje en hapje, wát een leuke, gezellige plek! Kijk hier voor de locatie

#2 Landerij van Tosse: duurzaam ecosysteem

Hier komen natuur en duurzame landbouw samen, midden in Oss. Je kunt hier wandelen door de weelderige tuinen vol groenten, kruiden en bloemen, en zien hoe de boerderijdieren een belangrijke rol spelen in dit ecosysteem. Wij fietsten door deze landerij en passeerden meerdere velden met duurzame landbouw. Speciale informatieborden geven handige toelichting. En ook hier een kleurrijk bloemenveld, speciaal voor de bijen! Wil je meer weten over de Landerij van Tosse? Bekijk hun uitgebreide website

#3 Vogels spotten in de Hemelrijkse Waard

Gelegen aan de Maas is de Hemelrijkse Waard een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit uitgestrekte gebied bestaat uit prachtige uiterwaarden waar je kunt genieten van weidse uitzichten en rijke flora en fauna. Goede plek voor vogelspotters! Hier kan je lekker struinen over diverse paadjes. Of beklim de uitkijktoren voor het meest weidse uitzicht. Kom je met de auto? Dan is hier de beste parkeerplek. 

Meer natuur te ontdekken!

Naast bovenstaande natuurlijke oases heeft de omgeving van Oss nog veel meer aan natuurschoon te bieden. Natuurliefhebber? Ik geef je een paar extra tips:

  • De Maashorst: een uitgebreid natuurgebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en mysterieuze vennen.
  • Herperduin: fijn natuurgebied met diverse landschappen, van bossen tot stuifduinen en een prachtig meer.
  • Keent: een uniek natuurgebied met moerassen, oude rivierarmen en kleurrijke bloemenvelden.
  • Aboretum Geffen: een wandelparkje met verzameling verschillende bomen.

Veel plezier met jouw ontdekking!