Ssssssteppen langs de Maas

Je trekt de gordijnen open, je ziet een strak blauwe lucht en je hoort de vogels fluiten. Je weet dat het voorjaar is begonnen. Snel de schaatsen invetten en dan naar buiten. Genieten van de start van het voorjaar. Plan van dag: toeren langs de Maas. 

  • lassfl

Afgelopen najaar bezochten wij al eens stoomgemaal De Tuut in Appeltern. Na afloop van dat bezoek kregen wij de tip over fluistersteps die binnenkort in de verhuur zouden komen. Een corona-winter later volgen wij die tip dus op. We parkeren vandaag de auto bij Megen en gaan om ons stappendoel te halen te voet verder naar Appeltern.

De uitleg van Thijs is helder en eerlijk gezegd bijna niet nodig. Een kind kan de was doen. Sleutel omdraaien, hendel open en zoeven maar. Vanaf het eerste moment was het genieten: geen gebrul van een motor, alleen het suizen van de wind. De uitgezette route leidde ons allereerst langs de Gouden Ham. 

Warme chocolademelk to-go

Bij de Korenmolen houden we onze eerste stop. Onder een draaiende molen nuttigen we een apfelstrudel en warme chocolademelk met slagroom. Dus toch nog even een wintersportgevoel. Vlak voor het pontje naar Oijen knijpen even de remmen in om honing uit de streek te kopen. Dit soort kraampjes langs de weg kunnen wij altijd maar moeilijk links laten liggen.

Brabant!

Bij Oijen steken we de Maas over en komen zo in het vertrouwde Brabant. Het windje in de rug maakt plaats voor een lichte tegenwind. Toerend over de dijk richting Macharen komen we erachter dat een zomerjas en een T-shirtje toch erg optmistisch is, maar het uitzicht over de Maas maakt veel goed. Op een bankje vlak bij Megen, uit de wind en in de zon, warmen we even op.

De tijd zoeft voorbij

Bij Megen steken we de Maas weer over en met een steeds verder zakkende zon komen we exact drie uur na vertrek en 22 kilometer later weer aan bij de Tuut. Nog steeds een strak blauwe lucht, nog steeds fluitende vogels en nog steeds een fantastische start van een (lang) voorjaar.

Zin in dit uitje? De Tuut is nog maar net begonnen met de verhuur van de steps, dus op de website van De Tuut is het een beetje zoeken. Je kunt het beste telefonisch contact opnemen met Thijs (06-23006652). Voor een impressie van onze toer: kijk dan naar onderstaande vlog.

Transcriptie Video 'Ssssssteppen langs de Maas'.