Bootje varen op de Maas

Met het warme weer ga ik graag een rondje varen op de Maas, we wonen hiervoor natuurlijk perfect in Megen aan de Maas. Dus ik kan zo het water in!

Je kunt je eigen bootje nemen of een bootje huren, bijvoorbeeld bij Riverside in Appeltern.

Met heet weer is het namelijk heerlijk om over de Maas te varen of lekker aan de Maas te liggen. Met de tropische temperaturen is het heerlijk daar met een zacht briesje, dan is het goed vertoeven.

Wat je langs de Maas allemaal ziet is werkelijk prachtig. Bijvoorbeeld koeien die in het water staan te drinken, ganzen die met hun jonkies ronddobberen. En natuurlijk de mooie natuur, mega bakenbomen en het rustgevende geluid van het golvende water.

Als je rond zonsopkomst of zonsondergang er bent kun je zelfs bevers zien! Dit zijn prachtige beesten en verzetten veel werk. Om hun burcht te maken knagen ze met hun grote tanden flinke bomen om.

Ook zijn er uiteraard veel vrachtschepen en plezierjachten. Het is ook al gewoon heerlijk om met je koelbox op een stoeltje langs het water te gaan zitten, maar…houd het netjes! Dus rommel mee terug. Dat wordt helaas vaak vergeten.

Je kunt ook een duik nemen in de Maas, echter let goed op! Dit kan gevaarlijk zijn door de stroming, scheepvaart en het koude water. Dus doe dit niet zomaar!

Verder heb je ook meerdere plekken aan de Maas waar je lekker kan eten en drinken.

En ik als visser…op de Maas vang je uiteraard ook mooie vissen.