Aanschuiven aan de Tafel van Tante Es: lekker & gezellig!

Stel je eens voor: één lange tafel, zo’n 20 mensen die aanschuiven, die gaan genieten binnen één culinair thema, oftewel de ingrediënten van de Tafel van Tante Es. Het resultaat? Een bijzondere avond vol smakelijke verrassingen, nieuwe ontmoetingen en leuke gesprekken!

Op naar Demen: dit schattige kerkdorpje aan de Maas is de thuisbasis van Bistro Tante Es. In het historische pand aan de Maasdijk vinden we een warm welkom,  en we mogen direct aanschuiven aan de lange tafel. Deze tafel vult zich met een gevarieerd gezelschap, jong en oud, uit de buurt of uit de regio, bekend en onbekend. En wat blijkt? Met z’n allen rondom één tafel leidt tot direct contact en nieuwe gesprekken. Boeiend!

Zes etappes

Het thema van deze Tafel: het Midden-Oosten. En tante Es heeft haar best gedaan! We genieten in zes etappes van gevarieerde gerechtjes, met een rijke mix aan smaken en geuren. Met bijzondere kruidenmixen en typische gerechten zoals falafel, börek, hummus, köfte, dolma, shish kebab en flatbread. Voorafgegaan door een lekkere cocktail, en hiermee mijn eerste kennismaking met Arak, een Syrische anijslikeur. Lekker hoor!

En hoe leuk: voor elke ronde ging er een belletje, en vertelde Esther (tante Es), wat het gerechtje was met welke ingrediënten. Te veel om te onthouden…

Bonte verzameling

Naast het lekkere eten, de nieuwe ontmoetingen, was er ook nog heel veel om te bekijken bij Tante Es: een bonte verzameling aan curiosa. Waaronder een indrukwekkende rij Mariabeeldjes waar menig pastoor jaloers op zou zijn;  een interessante, grappige collectie hondenkunst; oude foto’s en radio’s. Ook leuk gesprekstof!

Tafels & meer

Eten verbroedert, dat is wel duidelijk aan de Tafel van Tante Es! Met regelmaat organiseert Tante Es deze avonden, elke keer met een ander thema. Wil jij ook eens aanschuiven? Hou dan de Facebook-pagina goed in de gaten. Wie weet wat het volgende thema gaat worden!

Ook fijn: het mooie terras aan de dijk met fraai uitzicht over de uiterwaarden van de Maas. Mooi startpunt ook voor een fietsronde ‘rondje pontje’, want vanaf hier vertrekt ook het fietser- en voetgangerspontje naar Batenburg.  

Extra tip: combineer een bezoek aan de mooie Tuinen van Demen met een hapje en drankje bij Tante Es. Genoeg te ondernemen in Demen, veel plezier!