Vestingstadjes gemeente Oss

Ravenstein en Megen

Ravenstein en Megen zijn de vestingstadjes van gemeente Oss. Ze ademen geschiedenis en zijn prachtig om te bezoeken.

Bezoek Ravenstein en combineer wandelen en fietsen makkelijk met lekker eten, even uitrusten en bezienswaardigheden. Van Leerlooierhuisje, het oude raadhuis, de St. Luciakerk, maar ook stadsbrouwerij De Wilskracht in de molen. Bezoek Megen en je ziet dat het heel wat heeft te bieden. Van de gevangentoren, tot de oude stadskern en van de rust rondom de kloosters tot uitgebreide historische wandelingen met ervaren gidsen.
 

Je treft 't in Megen

Wat ga jij als eerste beleven in Megen?

Bekijk de UIT-agenda van Megen, locaties die het bezoeken zeker waard zijn en meerdere wandel- en fietsroutes.

Bezienswaardigheden, restaurants en overnachten in Megen; bezoek de ondernemers en locaties om echt van Megen te genieten. Megen is omringd door een prachtig gebied waar lange en korte fiets- en wandelroutes liggen.

Bezoek Megen

Touren langs de Zuiderwaterlinie

Bezoek alle vestigingsteden

De Zuiderwaterlinie verbindt 11 historische vestingsteden en hun ommelanden met elkaar. Van Bergen op Zoom tot Grave vind je zo een parelketting van vestingsteden, forten en bijzondere linielandschappen. Neem een tour langs de vestingsteden! De vestingstedenroute Zuiderwaterlinie bestaat uit vier etappes. Ontdek per etappe steeds een stukje van deze prachtige waterlinie.

Bekijk de route