Verrassend 'low riding' met de e-chopper

Lekker snelheid maken, maar zonder ronkende motor? Flink de wind door je haren voelen, maar zonder benzinedampen? In stijl rond toeren, maar liefst wel duurzaam? Dan is een ritje op een e-chopper wellicht ook iets voor jou. Wij stappen op dit hippe voertuig, en laten ons verrassen!

Vandaag wordt het een moeder & zoon tour, leuk! We melden ons in Dieden bij In alle Straten: een plek waar je vele leuke dingen kan gaan doen. Je kunt hier botsen in Bubble Ballen, ontsnappen uit Escaperooms, vliegen met drones, quizen en nog veel meer. Wij kiezen vandaag voor de e-tours, en wel voor de e-chopper.  Na de hartelijke ontvangst en heldere uitleg mogen we op pad!

Stoer fietsje

Spyder Wheelz. Dat staat met grote letters op onze e-chopper. Dat belooft wat! Maar wat is dan zo’n e-chopper? In feite is een chopper een stoere motorfiets met een lange voorvork, waarbij niet-noodzakelijke onderdelen zijn ‘gechopt’. Deze elektrische variant heeft ook zo’n stoer frame, maar rijdt op stroom, en maakt dus niet zo’n herrie.

We stappen op deze trendy ‘low rider’ en we zijn verrast hoe makkelijk het te bedienen is. Ook zonder brommer-ervaring, zoals in ons geval. Soepeltjes kunnen we snelheid maken en verminderen (ook belangrijk). Een helm dragen is niet nodig. Here we go!

Cruisen & ontdekken

We volgen een van de voorgestelde routes van In alle straten. Deze hebben we eenvoudig via een QR-code gedownload via de route.nl app. Met de telefoonhouder op mijn stuur kan ik direct de route volgen. Handig!

Met de e-chopper kan je gewoon over het fietspad, dus cruisen we zeer comfortabel over vele fraaie  fietspaden en slingerende dijkwegen door het Brabantse landschap. We stuiteren enigszins, vanwege de kinderkopjes, door het mooie Megen, en nemen daarna het fietspad met prachtig uitzicht naar Macharen. We toeren richting de haven van Oss, en ontdekken daar een verrassend mooi pad langs de Hertogswetering.  We toeren verder met weidse uitzichten door het buitengebied richting Haren.

Als bonus, en omdat we genoeg tijd hebben, maken we een extra, kronkelende lus langs het lieflijke Dieden en Demen.  De zendmast, vlakbij In alle straten, is makkelijk als landmark te herkennen. Weet je meteen of je al in de buurt bent.

Wil je ook onderweg?

Zin om te gaan toeren op zo'n elektrische 'low rider'? Ook grote groepen zijn welkom. Kijk voor meer informatie op de inallestraten.nl. Veel plezier!