Bubbels bij Brass

Aan de rand van Ravenstein, aan de Maas, ligt het gerenoveerde restaurant Brass aan de Maas. Voorheen was dit het Veerhuis, maar na een hele metamorfose is het niet meer te herkennen. Niet alleen het interieur is op de schop gegaan, ook de kaart is aangepast naar gerechten die lekker zijn voor jong en oud. 

Afgelopen weekend besloten een vriendin en ik om samen deze plek eens te gaan ontdekken. Er werd ons niet alleen verteld dat je er lekker kan eten, maar ook dat er een uitgebreid aanbod is aan cocktails en Gin-Tonics.

Bij binnenkomst waren we al helemaal onder de indruk van het gloednieuwe interieur. Er is gekozen voor een duidelijke stijl die overal in terugkomt. Zowel in het interieur, als in de menukaart, zelfs het terras aan het water is er nu bij betrokken.  

Als starter begonnen we met Dim Sum en het gerecht tonijn Brass Style. Dit was dungesneden rauwe tonijn op een krokante bodem. De Dim Sum was gevuld met garnalen. Allebei echt een aanrader als je het mij vraagt. Naast deze voorgerechten kon de eerste cocktail natuurlijk niet wegblijven en hadden wij gekozen voor een Aperol Spritz en een Strawberry Daiquiri (een cocktail met rum, aardbei en limoen). 

Vervolgens was het tijd voor het hoofdgerecht en na het bestellen van twee Gin-Tonics kon het eten beginnen. Mijn vriendin had gekozen voor een vegetarische optie, waar ook genoeg keuze voor is. Zij had een ravioli gevuld met gegrilde groente. Ik had gekozen voor de zalm met asperges. Erg lekker, zeker omdat het nu het seizoen daarvoor is! Brass aan de Maas probeert er wel voor te zorgen dat de menukaart een aantal keer per jaar wijzigt naar de producten van het seizoen. Daarnaast is het ook mogelijk om side dishes toe te voegen bij je maaltijd. Wij hadden gekozen voor frietjes en een salade, maar als je met twee personen bent dan heb je aan één echt wel genoeg. 

Als laatste gang (mijn favoriet) was het tijd voor de zoete ronde. We bestelde een scroppino en een romanoff. In beide nagerechten zit wel iets van alcohol verwerkt, waardoor het voor de kleintjes opletten is, maar wij vonden het in ieder geval heel lekker. 

 

Om de avond af te sluiten eindigden we nog met een Aperol Spritz en nog een scroppino (echt een aanrader als je het aan ons vraagt). Door de late openingstijden van Brass is het ook mogelijk om na het eten hier een cocktail te komen drinken. Het viel ons op dat zowel het diner, als de borrel goed bezocht was. Dit zorgde voor een gezellige sfeer in het restaurant. 

Wij raden Brass aan de Maas zeker aan om een keer naartoe te gaan. Door de uitgebreide kaart is het lekker (& leuk) voor jong en oud. In de zomer kan je ook heerlijk gebruik maken van het terras, met uitzicht op de Maas. Cocktail erbij, wat wil je nog meer?

Heb je geen zin om na het diner nog vervoer naar huis te moeten regelen? Tip: blijf dan vooral slapen! Op nog geen 5 minuten fietsen ligt de Hooiberg. Een B&B waar je na het eten heerlijk tot rust komt. In de blog van Eefje vind je alles over een overnachting in de Hooiberg op nog geen paar kilometer afstand van Brass.