6 kindvriendelijke én betaalbare uitjes in Oss

Geen sportwedstrijden, verjaardagen of andere verplichtingen? Jullie hebben een (mid)dagje vrij en willen er lekker (een paar uurtjes) samen op uit gaan! Liefst niet al te ver weg, de prijs mag zo rond de 12,50 per persoon liggen. Dan ben je met het hele gezin voor een gezellig uitje een nog enigszins behapbaar bedrag kwijt in deze tijden van inflatie en hoge benzineprijzen. Voor wat plezier hoef je niet diep in de buidel te tasten, er zijn talloze uitjes te bedenken die zowel vermakelijk als betaalbaar zijn. Ik geef je vijf heerlijke én kindvriendelijke uitjes in Oss en omgeving! 

Bezoek de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek 

Van woensdag 4 oktober 2023 t/m zaterdag 14 oktober 2023 is het weer zover: de Kinderboekenweek, of eigenlijk weken. Tijdens de openingstijden is er een toffe speurtocht te volgen in jouw bibliotheek. Je moet lezen, kijken en voelen om de juiste antwoorden te vinden, dus lekker interactief is het zeker! Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek "Bij mij thuis" en op woensdag 4 oktober van 14.00 - 17.00 uur staat de NEMO bus bij Bibliotheek Oss. Het NEMO Science Museum in Amsterdam viert haar 100-jarig bestaan en ze trekken daarom met de verrassende en interactieve NEMO Science Tour dit najaar door Nederland. Leuk om naartoe te gaan en dit uitje is zelfs helemaal gratis!

> Meer informatie bij Noord Oost Brabantse Bibliotheken

Cultuur snuiven in het theater

Een theaterbezoek is altijd een leuk uitje met kinderen, stap samen in de wereld van kunst, cultuur en vooral fantasie! Bij Theater de Lievekamp is er een agenda voor het hele jaar en het is handig om er op tijd bij te zijn, dus meteen tickets reserveren als die vrije (mid)dag een feit is en lekker samen gaan genieten bij Pietje Bell, Juf Roos, Konijn Babbel, Mop & De Vos, Fien & Teun, Rapunzel, Mees Kees, de Efteling Musical en de grootste kindervriend van allemaal: Sinterklaas! Tickets voor kindervoorstellingen beginnen vanaf € 12,50 en ik moet wel eerlijk bekennen dat de prijzen dan wel oplopen. Kijk voor meer informatie bij de familievoorstellingen van Theater de Lievekamp.

Wedstrijdje bowlen bij de Rusheuvel

Op woensdag en op zaterdag van 14.00 - 17.00 uur kun je discobowlen bij de Rusheuvel. Sommige gezinnen doen dit regelmatig en andere gezinnen hebben nog nooit samen een potje bowling gespeeld. Onze 5-jarige kleuter vindt het geweldig om te bowlen en ik zou ook ongeveer vanaf deze leeftijd aanraden om voor het eerst met je kind naar een bowlingbaan te gaan. Het discobowlen geeft voor kinderen wel een extra dimensie aan het bowlen, net als samen lekker een borrelplankje bestellen om van te smullen! Reserveer hier jullie bowlingbaan bij de Rusheuvel.

Bruisende vrijdagmiddag, swingen in de disco

Wij zijn zo'n beetje vaste klant op de discodagen van Golfbad Oss en ik kan je verzekeren dat je hier een keer naartoe wilt gaan vanwege het lekkere sfeertje dat er hangt tijdens deze gezellige drukke vrijdagmiddagen vanaf 16.00 uur. Kinderen kunnen volop glijden en spelletjes spelen waarbij de welbekende feesthits voorbijkomen en zorgen voor dat fijne sfeertje. Trakteer jezelf en de kinderen tussen de zwemactiviteiten door op een welverdiende snackpauze. Plan vooruit en reserveer je eetmoment om de wachttijd te verkorten, want het kan er flink druk zijn. Hebben jullie meer tijd om van de glijbanen te genieten. 

Spelen bij Marvy's en borrelen in het Bomenpark

Pak de fiets en ga met je kinderen naar Marvy's in Heesch om maximaal te klimmen en klauteren, lekker actief. Na een paar uurtjes rijd je door naar het Bomenpark in Heesch dat op een steenworp afstand ligt van Marvy's. Wandel samen een rondje rondom het water en de kinderen kunnen hier perfect steppen (als het lukt om deze mee te nemen)! In het najaar kun je in de bossen samen kastanjes zoeken dat is bij ons altijd een succes. Na een aantal actieve uren eindig je samen de dag bij het Bomenpark in Heesch en bestel je een heerlijke borrelplank of bitterballen met een warme chocolademelk. Welk kind wordt daar niet blij van? 

Familieticket, popcorn, filmpje pakken

Al sinds jaar en dag gaan er in het najaar de meest toffe films in première en dat is dit jaar niet anders. Koop een familieticket en geniet van een heerlijke feel good movie. Dit jaar kun je rekenen op Paw Patrol, Scarygirl en onze persoonlijke favoriet: de nieuwe Trolls film!  Verder nog de Club van Sinterklaas en nog meer Sinterklaas films. Voor Harry Potter fans de kans om alle films in de bioscoop te zien met een heuse Harry Potter pas waarmee je alle 8 de films kunt gaan bekijken. Kijk bij Kinepolis Oss voor actueel filmoverzicht.