Dagje zwemmen in het Golfbad

Afgelopen weekend hadden we het rustig en hadden we bedacht om een keer lekker met zijn drietjes te gaan zwemmen in het Golfbad Oss. Een zwembad wat al generaties bestaat. En over een aantal jaar gaat verhuizen naar een nieuwe locatie tussen Oss en Berghem in.

Bij binnenkomst werden we verwelkomt door een lekkere warmte en vriendelijk personeel die ons te woord stonden. We betaalden ongeveer 30 euro voor het zwemmen met zijn drieën.

In de kleedruimtes zijn veel kleedhokjes, dus we hadden keus en ruimte genoeg om ons om te kleden. Voor het huren van een kluisje voor je schoenen en kleren betaal je 1 euro die je weer terug krijgt. In het zwembad was het nog redelijk rustig om half 11 in de ochtend. We begrepen dat het op zaterdagochtend altijd wel redelijk rustig is. Je ziet dan voornamelijk ouders met jonge kinderen en oudere mensen die baantjes aan het trekken zijn.

Eenmaal omgekleed gingen we op zoek naar een zitplekje waar we onze handdoeken neer konden leggen. Binnen in het zwembad zijn kleine kluisjes voor bijvoorbeeld je telefoon en geld. Ook hier betaal je 1 euro die naderhand terug krijgt.

Lekker aan de rand van het zwembad hebben we onze handdoeken neer gelegd en zijn we vervolgens in het diepe water gesprongen. Om het half uur komen de golven in het grote bad. Er liggen veel matten en banden in het water waar je gebruik van kan maken. Lekker op de mat liggen en dan op de golven meedeinen. Rond een uur of half 12 werd er een grote stormbaan geïnstalleerd in het diepe bad. De kinderen konden niet wachten om er op te gaan, wat een pret!

Het water van het diepe zwembad is wat koeler dan de berenbadjes. We zijn even gaan opwarmen en spelen in 1 van de 3 berenbadjes. Bij deze badjes liggen allerlei leuke speelmaterialen, zoals gieters, bootjes, strandballen, enzovoorts. Ook zijn er volop zwembandjes te lenen bij de badmeesters. Onze Lars vond de glijbaan echt fantastisch en is denk ik wel 50x er alleen vanaf gegaan. De grote glijbanen waren toch wel wat spannender voor hem. Je hebt een gele (lichte spanning), groene (medium spanning) en blauwe (zware spanning) glijbaan. Bij de groene kun je kiezen om met een band er vanaf te glijden. Dus keus genoeg! Maar Lars wilde alleen met papa van de gele glijbaan ;) Uiteindelijk was ik moe en zijn we eerst lekker wat gaan eten en drinken.

Bij het restaurant kun je allerlei eten en drinken kiezen. Zoals belegde broodjes, frietjes, verschillende koffiesoorten en frisdranken. Lars koos voor frietjes met een lekkere slushpuppie. Wij kozen ook voor frietjes met daarbij een ijskoffie en cola.

Daarna zijn we lekker nog gaan zwemmen en zijn we na een uur of 3 weer richting de uitgang gegaan. Je kunt douchen in een gezamenlijke ruimte en vervolgens weer omkleden in 1 van de kleedhokjes. Met een voldaan gevoel zijn we weer richting huis gegaan! Het was een fijne dag en zeker voor herhaling vatbaar! Het is goed vertoeven voor jong en oud.