5 x wandelinspiratie

Zin in een fijne wandeling? Ga je struinen langs de Maas, of stappen over fraaie bospaadjes?  Slenteren door gezellige plaatsjes of kuieren door het vrije veld? Alles kan, en meer: in deze blog krijg je tips over de leukste wandelplekken in Oss!

# 1 Wandelen door het oerbos

Prachtige bossen, met diverse vennen en heidevelden, en met een rijk archeologisch verleden: dat is het natuurgebied De Maashorst. Het grootste natuurgebied van Noord-Brabant waarin bomen, planten en beesten hun gang mogen gaan. Een aanrader is het Boswachterpad: Mireille schreef over haar ervaring in deze blog. Ook leuk voor kinderen! Of beklim de uitkijktoren bij Herperduin voor een prachtig uitzicht: lees de tips van Maike in haar blog. Wie weet spot je wel een wilde grazer!

#2 Struinen langs de Maas

Met weidse uitzichten, kronkelende dijkjes en avontuurlijke struinpaadjes is het prachtig wandelen langs de Maas. Met meer dan 40 kilometer Maasoever kan je in Oss alle kanten op! Zo kan je in het meest westelijke punt van Oss stappen (en happen) rondom ’t Wild. Of ga naar het meest oostelijke gebied, in Keent en ontdek het Serengeti aan de Maas. Of bekijk de ervaring van blogger Jos, en zoek de rust en ruimte het in het natuurgebied de Hemelrijkse waard,. Prachtig!

#3 Kuieren in het vrije veld

Op zoek naar ruimte? Volg de sporen van blogger Mireille en wandel eens langs weelderige weteringen. Of lees mijn wandelervaring door het gebied rondom het Ossermeer: hier  loop je door een afwisselend landschap met weidse uitzichten en open wandelgebieden.

#4 Stappen over historische paadjes

Wandelen én geschiedenis ontdekken: een interessante combi. Lees Mireille’s blog over haar historische ontmoeting met de werkers van Oss: een interessante wandeling op het Bergoss terrein langs diverse beeldplaten. Ook in de stad Oss: treed in de voetsporen van de Bende van Oss met de nieuwe stadswandeling. Verrassend! Of bekijk mijn tocht langs de kloosters rondom Megen, ook wel het ‘Assisi aan de Maas’ genoemd. Andere optie: doe een wandelrondje historisch Kessel. Prachtige wandelingen met een hoop historische verhalen!

#5 Op ontdekking door tuinen

Ook een leuk wandelidee: wandel eens door opengestelde tuinen! Bekijk mijn ervaring en kleurbeleving in deze blog over de Tuinen van Demen: een bloemrijke oase in het Osse buitengebied. Of laat je inspireren door de blog van Jessica over de Tuinen van Appeltern. Leuk voor de hele familie!

Meer wandelinspiratie

Uiteraard kan je op veel meer plekken leuk wandelen in Oss! Wil je meer inspiratie?

Veel wandelplezier!