8x fijne dierenuitjes met kinderen in Oss

Zijn je kinderen dol op dieren en zoek je een tof en verrassend uitje in Oss met een dierenthema? Ik heb een aantal verrassende tips voor je. Lekker laagdrempelig en ontzettend leuk voor een mooi weer dagje uit in de gemeente Oss.

Wandelen over het boswachterspad in de Maashorst

Dit is toch wel één van onze favorieten: het boswachterspad in de Maashorst bij Nistelrode. Maar dan wél in de ochtend, want dan is het er gewoon magisch en als je vroeg genoeg bent dan loop je er zelfs helemaal alleen rond! Wij maken deze wandeling in februari, omdat we anders echt heel vroeg moeten opstaan voor de zonsopgang die we per se wilden zien. We staan in de vroege ochtend echt alleen op de vlakte met een zonsopgang en de grazers van de Maashorst op de achtergrond. Geloof me: ieder seizoen heeft hier haar charme. Op de graslanden grazen de zeldzame exmoorpony’s en je zult hier gegarandeerd je ogen uitkijken. Wij wel in ieder geval! 

Dit uitje inclusief exmoorpony’s, taurossen en bloeiende meidoornstruiken is er eentje voor kinderbenen die wat kunnen wandelen. Als je de complete wandeling maakt dan loop je 8 kilometer vanaf de parkeerplaats aan de Schaijksedreef in Nistelrode. Er zijn wel wat shortcuts als je wilt, tenzij er net een tauros aan het oversteken is. Ja, dat kan je gebeuren weet ik uit eigen ervaring. Een buggy is geen optie dus neem een drager mee als je kind nog niet zo ver kan lopen.  

Je kunt hier taurossen zien grazen en speuren naar de boomvalk en roodborsttapuit. Wij komen altijd dieren tegen als we hier naartoe gaan. Het boswachterspad is in totaal 8 kilometer lang en start op de parkeerplaats bij de Schaijksedreef in Nistelrode. Aan het begin van het pad staat een informatiebord met de route en je kunt bij de start van de route verse honing kopen bij de imker. Een alternatief startpunt is de Palmenweg in Nistelrode.

Leuke kinderboerderij in Brabant? De Elzenhoek Oss

De kinderboerderij in Oss is misschien wel één van de leukste kinderboerderijen in heel Brabant! Wij komen hier zelf heel regelmatig en dan het liefst doordeweeks. In de weekenden en op vrije dagen wordt er bij de kinderboerderij regelmatig wat georganiseerd. Iedere woensdag en zondag kun je op knuffelvisite bij de cavia’s, konijnen en ratjes. Iedere laatste vrijdag van de maand kun je mee gaan afvalprikken samen met de ezel van de kinderboerderij: Meneer Gijs. 

En dan worden er nog regelmatig activiteiten georganiseerd zoals het sprookjesfeest tijdens Bevrijdingsdag, het LEGO weekend eind september, de dag van de duurzaamheid in oktober en de kinderboerderij in kerstsfeer inclusief muziek en vuurkorven tijdens het kerstfeest in december. 

In de zomervakantie kun je met je kinderen genieten van een 'Zomer vol feest' bij de Kinderboerderij in Oss. Afhankelijk van de datum die je kiest kun je bijvoorbeeld ponyritjes maken, je eigen pizza bakken, reuzenbellen blazen, je laten schminken, boomklimmen, genieten van een poppenkastvoorstelling van Ronzebons of broodjes bakken boven het vuur. 

Zwaaien naar de flamingo's en witte wallaby's 

Ik noemde dit uitje al eerder in mijn blog over spelen in de natuur inclusief toffe horecaspots in Oss. Een wandeling vanuit het Bomenpark naar Vakantiepark Zevenbergen in Heesch. Misschien heb je je navigatie even nodig om dit onbekende vakantiepark te vinden. Op het terrein van dit vakantiepark ligt een gezellige jachthut die wij bij minder weer wel eens gebruiken om even op te warmen en een drankje te pakken. In de zomer is het heerlijk zitten op het terras en kun je hier een spelletje spelen. Je kunt hier zelf je drankje pakken en afrekenen, alles op basis van goed vertrouwen. Een (h)eerlijk concept als je het mij vraagt! Je kunt trouwens contant of online een betaling maken dus dat is perfect geregeld.  

Wij spelen hier graag ook even een potje schaak en kijken met onze peuter bij de de sier- en watervogels, bergeenden, fazanten, flamingo's en witte wallaby's. Deze plek is een verrassende tussenstop tijdens je wandeling of misschien eigenlijk wel een klein uitje op zich.

Op pony safari in Herpen met het hele gezin

Wij vieren zelf met onze familie de verjaardag van onze peuter bij Gastenverblijf het Voorhuis en wandelen er met de pony. Maar ook als je hier niet overnacht met je gezin dan kun je een leuke wandelsafari maken met de pony's van het Voorhuis in Herpen. Voordat we op pad gaan verzorgen we de pony's op de Erfdijk direct tegenover de accommodatie. Herman, Keet, Fenja, Heide en Moesje vinden het maar al te leuk om mee op pad te gaan en laten zich lekker in de watten leggen. 

Wij gaan wandelen in de avond tegen zonsondergang en Tom loopt met ons mee om meer te vertellen over de historie van dit stukje van Herpen. Als je deze safari in de middag maakt dan kun je er een leuke picknick bij bestellen. Je bent dan ongeveer twee uur op pad en afhankelijk van hoe ver je wilt lopen pas je de wandeling daarop aan. Geschikt voor korte en lange kinderbenen dus! 

Wandelen met een ezel in Herperduin

Wij zijn fan van het wandelen met een ezel, mits we dan niet een al te eigenwijze mee krijgen. We hebben al gewandeld met een ezel in Italië, Portugal en Frankrijk en het kan dus gewoon ook vlakbij ons eigen huis in Oss: ezelrijden en wandelen in de Brabantse natuur met onze kinderen. Natuurlijk mag je zelf niet op de ezel, maar kleine kinderen wel en ik kan je vertellen dat dit geweldig leuk is! 

Wij gaan op pad met Lili en Sara die wonen bij Boer Bens in Herpen. We lopen een hele middag door Herperduin en doorkruisen het hele gebied inclusief de grote Docus de Das om te klimmen en de klimtoren. Wat een lol! Bij Boer Bens kun je ook terecht voor andere leuke activiteiten zoals boerengolf, een huifkartocht of Oud Hollandse Spelen. Of wat dacht je van Boerenfrisbee of jeu de boules tussen de koeien?

Nog veel meer leuke dierenuitjes in Oss

Dit is slechts een greep uit heel veel leuke uitjes met dieren in Oss. Je kunt net als Maike ook nog gaan picknicken in de wei bij de alpaca's van Alpacafarm Vorstenbosch. Of je gaat met wat oudere kinderen taurossen spotten in Keent net als Tanja. Zoek je een flinke wandeling met wat afwisseling? Dan is de Bloemen- en Bijenwandeling Geffen een aanrader. Je komt dan ook langs het bijenteeltmuseum van Ecopoll, Landerij vanTosse en de kinderboerderij.

Geloof me, er is meer te doen in Oss en omgeving met kinderen dan je denkt. Ik gaf eerder al tips voor spelen in de natuur in combinatie met toffe horecaspots in Oijen, Oss, Megen, en Herpen. En ik neem je de komende tijd mee langs nog veel meer verrassende plekjes voor gezinnen.