Pluk de dag bij het Voorhuis in Herpen

Al voordat onze auto is geparkeerd op de oprit van Het Voorhuis in Herpen staat Thea ons enthousiast op te wachten. Samen met haar man Tom runt ze dit meer dan fijne vakantiehuis in het Brabantse Herpen, waar ze zelf als kind opgroeide. Een heerlijke plek die ruimte biedt aan 8 volwassenen en twee kinderen.

De perfecte plek voor grote gezinnen

Wij hebben een verjaardag te vieren en dat is de reden dat we bij Gastenverblijf Het Voorhuis in Herpen neerstrijken. Met ons eigen gezin en samen met de oma’s en opa van onze jarige, verblijven we op gepaste corona-afstand in het sfeervolle Voorhuis. Deze locatie is perfect voor grotere groepen met haar 5 slaapkamers, 2 badkamers en 3 toiletten. Bovendien een fantastische tuin waar het dik genieten is met mooi weer. Samen eten en drinken aan de picknicktafels of op één van de andere gezellige plekjes in de zon (of juist in de schaduw).

Kruisbessen plukken in de tuin

De enorme tuin is niet alleen fijn vanwege haar ruimte en gezellige tuinhuisje dat me doet denken aan de huiskamer van mijn oma. Onze kinderen zijn dol op de kruisbessen die in de tuin groeien en plukken er driftig op los. Ze vinden de kruisbessen heerlijk en genieten volop!

Tel hier een grote trampoline bij op en je snapt dat kinderen hier echt kennismaken met het buitenleven. Verder groeien er fruit- en notenbomen in de tuin, als je geluk hebt dan kun je misschien verse appeltjes plukken om zelf een appeltaart te bakken.

Terug in de tijd samen met opa en de oma’s

We ervaren direct de Brabantse gastvrijheid als we over de drempel stappen van de voormalige boerderij midden in de natuur van het schilderachtige Herpen. Ieder vertrek is met passie ingericht. Alles is op elkaar afgestemd en we gaan letterlijk even terug in de tijd. Oude koffers, authentieke meubels, tapijten, een platenspeler inclusief platencollectie,  oude landkaarten uit de regio, de eetkamerstoelen uit Thea haar ouderlijk huis en ik kan nog wel even doorgaan. Deze plek heeft sfeer!

Zelfs de eenvoudig ingerichte woonkeuken doet je denken aan vroeger tijden, maar dan wel weer met het comfort van een magnetron en vaatwasser. Handdoek, theedoek en vaatwastabletten inclusief dus dat hoef je allemaal niet mee te sjouwen. En dan nog wat ‘eerste levensbehoeften’ zoals koffie met koffiefilters, thee, zout en suiker.

Zo is douchen een feestje!

De badkamers zijn de enige vreemde eend in de bijt. Deze zijn  modern en voorzien van het comfort dat je wenst. Compleet met handdoeken, washandjes, gastendoekjes, föhn een sfeervol kaarsje. En ook weer die gezelligheid. De blaadjes uit eigen tuin liggen om de kaarsjes gedrapeerd en dat is iets wat we meer zien in Het Voorhuis. De accessoires en lampen blijken gemaakt met hout en snoeimateriaal uit eigen tuin. Dat verklaart direct de sfeer.

Er is één ding dat ik niet mag vergeten: de  hippe disco-douche met al haar kleuren en standen in onze badkamer. De kinderen vinden het fantastisch. Met onze Spotify-favorieten en zelf meegebrachte Sonos-speaker is het een waar feest onder de douche voor dansfanaten! Het kan soms zo simpel zijn…

Wandelen in het achterland van de Erfdijk

Wie net als wij houdt van actief zijn, genieten van de natuur en dol is op historie en dieren zal nog veel meer genieten. Onze kinderen maken kennis met de pony’s Keet, Fenja en Moesje. Moesje is favoriet bij onze oudste, ze krijgt heel wat knuffels! Pony Herman is op bezoek bij een aantal andere pony-dames tijdens ons bezoek en heeft daar een taak te volbrengen. Nadat de dames geborsteld zijn, de hoeven zijn uitgekrabd en Tom ons heel wat heeft verteld over de historie van de omgeving, gaan we op pad om wat meer van de achterlanden van Herpen te zien.

Ik kan je één ding vertellen: het natuurgebied rondom de Erfdijk is fenomenaal mooi. De Erfdijk ligt tussen Herperduin en de uiterwaarden bij Keent. Dit zijn eveneens prachtige natuurgebieden weten wij inmiddels na een aantal fietstochten in onze eigen gemeente Oss. We zien onderweg de beschutte vijvers die zijn ontstaan door de dijkdoorbraken in het verleden, zogenaamde ‘wielen’. Tom kan er eindeloos veel over vertellen, erg interessant! Verder worden we getrakteerd op een mooie zonsondergang als we over de Erfdijk teruglopen naar ons vakantiehuis.

TIP: fotoshoot op locatie

Het gemoedelijke Voorhuis was voor ons de perfecte plek om het feestje van onze 2-jarige te vieren. En dat gewoon op 10 autominuten van ons huis! Fotograaf Tessy Graas uit Lithoijen maakte van ons een prachtige fotoreportage rondom Het Voorhuis. Een fijne herinnering aan een heerlijk verblijf met opa en de oma's. Deze plek leent zich echt perfect voor een family shoot, dus mijn tip is: combineer een verblijf met een blijvende herinnering en boek net als wij een fotoshoot bij Tessy tijdens je verblijf! Tom en Thea kunnen je er meer over vertellen.