Wandelen in Herperduin, op de rug van een ezeltje

Wil je eens wat anders en verrassends doen met in de omgeving van Oss en Herperduin? Zoek je inspiratie voor een kinderfeestje? Dan kan ik je zeker aanraden om op pad te gaan met de ezeltjes van Boer Bens in Herpen. De ezels Lili en Sara staan echt zeker weten garant voor een leuk uitje, wat een lol tijdens het stappen met deze soms lekker koppige beesten.

Stap, stap, liep het ezeltje...

...Helemaal naar de grote Docus de Das om te klimmen en te spelen in Herperduin. Want dat is natuurlijk zonder twijfel het eindstation met de kinderen als we op stap gaan met de ezels Lily en Sara. Deze twee ezeltjes zijn nogal aan elkaar gehecht, dus we gaan met allebei op pad op aanraden van Boer Bens zelf. De kinderen kunnen op de ezeltjes zitten en wisselen elkaar af. Eén ding is wel echt een must: ze willen allemaal even veel tijd op de rug van de ezel doorbrengen. Uitdaging!

Kinderfeestje in het bos

Het is wat om een creatief en leuk kinderfeestje te organiseren voor oudere peuters. Na wat research te hebben gedaan, komen wij uit bij een ritje met twee gezellige ezels door Herperduin. Big fun zo blijkt achteraf wel. We nemen een zak krentenbollen, broodjes, wat te snoepen, drinken en een spannend verhaal mee over de Sprookjessprokkelaar van de Efteling. Daarmee zijn we helemaal klaar om op pad te gaan met onze groep peuters.

Het verhaal van de Sprookjessprokkelaar

Ik reik je bij deze een compleet kinderfeestje aan, hoef je zelf niets meer te bedenken. De meeste kinderen kennen vast de Sprookjessprokkelaar, één van de oudste bewoners van het Sprookjesbos in Kaatsheuvel. Deze beste man plukt verhalen uit twijgjes en takken in het bos en hij schrijft deze verhalen op. De kinderen die niet op de ezeltjes kunnen zitten, laten we zoeken naar takken en twijgjes. Het blijkt een succesformule, want de kinderen vervelen zich geen seconde. We verzamelen alle takjes uiteindelijk bij elkaar en gooien ze in de vuurkorf als we weer thuis zijn aan het eind van de dag. Je moest eens weten wat een mooie verhalen en lekkere marshmallows daar zijn uitgekomen!

Onze route door Herperduin

Boer Bens geeft ons een route mee die we kunnen lopen door Herperduin. Maar zoals gezegd willen de kinderen echt allemaal spelen bij de grote Docus, dus we passen de route wat aan. Terwijl de kinderen spelen, brengt papa de twee lieve ezeljes terug naar hun thuis. Voor €25 per ezel kun je 2 uur op pad in de bossen van Herperduin. Bij Boer Bens is trouwens nog veel meer te beleven. Je kunt er een huifkartocht boeken, klomp schilderen of een potje boerengolf spelen met een groep. En ik zou een eurootje meenemen. Voor dat geld tap je namelijk één liter superverse melk, rechtstreeks van de koe. Voor € 0,50 heb je er een herbruikbare plastic fles bij. Voor € 0,20 heb je een lekker koel glaasje melk, erg leuk om mee te beginnen of eindigen als je een activiteit bij Boer Bens doet.

TIP! Als je overnacht bij het Voorhuis in Herpen, dan is Boer Bens vlakbij. Kijk voor meer informatie op de site van Boer Bens.