Tuinen van Appeltern: het grootste tuininspiratiepark

Nét aan de overkant van Megen, liggen De Tuinen van Appeltern Een enorm tuininspiratiepark, dat ieder seizoen weer opnieuw boeit. In de zomer ziet het er weer heel anders uit dan in de winter. Wij wandelen graag, en dat kan hier ook zeker. Struinen door de divere tuinen. Ook lenen de tuinen zich ontzettend goed om leuke (familie) foto’s te maken.

Wat het extra leuk maakt is het enorme speeleiland waar je je prima een dag kan vermaken. Genoeg plekken om een zelf mee gebrachte lunch te nuttigen, of je duikt een van de meerdere horeca gelegenheden in.

Het park is enorm ruim opgezet, waardoor ook al zijn er veel mensen, het vrijwel altijd rustig aan voelt. Op de weg terug naar huis kun je nog leuke planten scoren voor thuis, of iets anders leuks in het winkeltjes vol originele cadeautjes.

Er zijn kinderwandelroutes, workshops, tentoonstellingen, maar je kunt er ook terecht voor tuinadvies. Er zijn arrangementen te boeken, voor grote groepen maar ook prive. Appeltern is elke dag geopend. Geheel rolstoeltoegankelijk.

Wij komen er al heel wat jaren, ons eerste bezoek was nog met de wandelwagen. Inmiddels rennen ze door heel het park. En nog steeds starten wij bij hetzelfde startpunt, een kopje denkbeeldige thee in het kabouterbos. Om vervolgens de kortste route naar het vlot van het speeleiland op te zoeken.

Als ik mijn dochter vraag wat het leukste is van de Tuinen ‘Dat speeleiland, met de leuke kabelbaan’. Je kunt hier enorm fijn spelen, en als je bedenkt dat kinderen tot 12 jaar gratis zijn en een jaarabbonement slechts € 32,50 per persoon kost. Door het jaarabbonement kun je direct gratis parkeren, en zijn er nog andere voordelen: Abonnement | De Tuinen van Appeltern

En hondenliefhebbers opgelet, ook honden zijn hier welkom. Al met al een park voor iedereen, met zoveel mogelijkheden en variatie in het programma dat het leuk is het regelmatig te bezoeken. Naast de door De Tuinen van Appeltern zelf bedachte tuinen zijn er ook veel voorbeeldtuinen te vinden die door bekende tuin- of landschapsarchitecten zijn bedacht. De Tuinen van Appeltern verandert elke dag. Steeds worden weer nieuwe tuinen aangelegd en worden nieuwe producten en planten toegepast.