High tea bij Puur Damen in Lith

Met een ruim terras aan het water is het een prachtige plek; Puur Damen in Lith, gelegen aan de Lithse Ham. Een zaak waar je terecht kunt voor een lunch, diner óf high tea. Dus in mijn zoektocht naar de leukste high tea plekken in de regio ga ik op een zonnige lentedag naar deze mooie locatie.

Eindelijk is het genieten van een heerlijk zonnetje en gelukkig is er dan ook een tafeltje voor ons gereserveerd op het buitenterras, met een prachtig uitzicht over de Maas. De tafel is gedekt zoals je verwacht bij een high tea; kleurrijk servies met vrolijke kop en schoteltjes, en keuze uit diverse theesoorten. Er komt een grote theepot op tafel, en gedurende de high tea krijgen we regelmatig een nieuwe pot met heet water.

De eerste gang is een verse tomaten soep met zongedroogde tomaatjes en bietenscheuten. Dit is een heerlijk begin van deze high tea. Tijdens de tweede hartige gang genieten we van o.a. een mini saucijzenbroodje, een vers gebakken broodje belegd met oude kaas van Boer Spierings en een carpaccio wrapje met truffelmayonaise. De smaken zijn geweldig en we genieten van alle hapjes.

De derde zoete gang liet iets langer op zich wachten, door een miscommunicatie in de bediening. Het wachten wordt echter beloond want er verschijnt uiteindelijk een etagère op tafel met o.a. huisgemaakte bonbons, macarons en een verse brownie. En ach, zo hebben we wat langer van het heerlijke terrasweer kunnen genieten. 

Het is goed toeven op het terras aan de Lithse Ham, een fijne plek om een tussenstop te maken tijdens een fietstocht, of om gewoon naar toe te rijden en te genieten van het uitzicht (er is voldoende parkeergelegenheid in de nabije omgeving). Naast een high tea kan je uiteraard ook kiezen voor een lunch of diner, de keuken is geopend tussen 12.00uur en 22.00uur. 

Puur Damen is gelegen aan De Lithse Ham 3. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Openingstijden zijn vrijdag tot en met zondag vanaf 12.00uur. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen of in het naastgelegen speeltuintje. Gedurende het jaar vinden er diverse activiteiten plaats. De agenda is te vinden op de website van Puur Damen.

Leuk om te weten is dat de opstapplek van fiets en voetveer Heerewaarden-Lithse Ham naast Puur Damen ligt. Maak een mooie fietstocht in de omgeving, maak een tussenstop bij Puur Damen en stap vanuit daar op het fiets en voetveer om nog meer van de omgeving te ontdekken!