De 5 mooiste plekken voor een zonsondergang

Op zoek naar een ultiem vakantiegevoel? Strijk op een warme zomeravond eens neer op een kleedje of bankje en geniet van een fraaie zonsondergang. Heerlijk! Maar waar kan je eigenlijk het beste naartoe in Oss?

Voor een prachtig ondergaande zon hoef je echt niet ver te gaan. Er zijn zoveel mooie plekken, gewoon bij ons om de hoek! Met dank aan de vele kilometers Maasoevers maar ook dankzij de diverse meertjes, kan je alle kanten op in Oss om de zon (in het water) te zien zakken. Hierbij mijn tips!

#1 Lithse Ham

Met stip op 1, bij mij ‘in de achtertuin’: recreatiegebied de Lithse Ham, wat zich uitstrekt van Maren tot aan Lith. Hier kan je kiezen uit vele fijne plekjes, midden in de natuur: strandjes, bankjes, gras, wat jij wilt om ontspannen te genieten van een prachtige zonsondergang! Zit je liever op een terras? Dat kan ook, strijk dan neer op het terras van Puur Damen op het terrein van Vakantiepark De Lithse Ham.

#2 Hemelrijkse Waard

De Hemelrijkse Waard: dit uitgestrekte, nieuwe natuurgebied aan de oevers van de Maas biedt alle ruimte voor een spectaculaire zonsondergang! Een prachtig weids uitzicht heb je al als je plaats neemt op een bankje aan de Lithoijense dijk. Wil je hogerop? Beklim dan de stalen uitkijktoren De Oijense Wachter. Hier heb je, op meer dan 7 meter hoogte bovenop de dijk, maximaal uitzicht op de ondergaande zon in de uitgestrekte Hemelrijkse Waard. Hemels!

#3 Megen

Ook in Megen vind je prachtige vergezichten over het rivierengebied van de Maas. Struin over het wandelpad langs de Maasdijk, neem plaats op een bankje, vlij je neer in het gras, en geniet van een mooie zonsondergang. Hier kijk je over de Maas uit naar het recreatiegebied De Gouden Ham, mooi!

#4 Ossermeer

Het Ossermeer: dit fijne natuurgebiedje, aan de rand van Oss, biedt ook alle ingrediënten voor een fraaie zonsondergang: spiegelende waterpartijen, natuurlijke omgeving, mooie zichtlijnen en genoeg ruimte om je plaidje te spreiden! Als extra tip: ga van tevoren wat lekkers halen bij Landwinkel Boer Spierings voor een late picknick om dubbel te genieten!

#5 Jachtmeer

Bovenstaande tip geldt ook voor de volgende plek: het Jachtmeer, gelegen aan de noordkant van Oss. Vanuit de aanliggende woonwijken wandel je zo het mooie groene gebied rondom het Jachtmeer in! Woon je in deze buurt, dan kan je instant genieten wanneer de ondergaande zon z’n kleuren laat zien!

Waar & wanneer?

Wil je nou precies weten wanneer de zon onder gaat en waar? Kijk dan eens op deze website: vul de plaats en datum in, en voilà, je weet precies waar je zon kan zien zakken. Fijne zomeravonden gewenst!

Met dank aan de bijdragen van fotoclub VOFMB en mede-blogger Jessica!