Verrassend leuke gezinsuitjes in Oss en omgeving

Uitjes in Oss met kinderen of met het hele gezin, jong en oud? Genoeg opties! Wij vinden het leuk om met ons gezin soms eens verder te kijken dan Speelbos Herperduin en de Osje route en daarom neem ik je mee langs een aantal verrassende uitjes in de omgeving. 

Klimmen naar de top van de Maria Magdalenakerk 

Een middag vullend uitje in Geffen: boek een rondleiding door de Maria Magdalenakerk in Geffen en maak een combi met een lokaal terrasje. Ook ontzettend leuk om met opa en oma –als ze nog goed ter been zijn- te ondernemen. Wij worden door een gids meegenomen door de kerk en zien daardoor zoveel meer dan wanneer we zelf de kerk binnen zouden lopen. Denk aan foutjes in de beschildering en ingangen die verlegd zijn, maar nog steeds zichtbaar als je goed kijkt. En natuurlijk mogen de kinderen de bel gaan luiden boven in de toren als we de klim in de 42 meter hoge toren gaan maken. Wist je dat je uitzicht hebt tot de Sint-Jan in Den Bosch en dat je aan de horizon de contouren van Noordkade in Veghel kunt zien bij helder weer? Lees alle ins en outs in mijn blog 'Biechten, bitterballen en bellen luiden in Geffen'.

Living Statues Festival 

Eindelijk is Living Statues na twee jaar weer terug in het centrum van Oss op de laatste zondag van augustus. Van 12.30 uur tot 17.30 uur is tijdens de koopzondag het centrum van Oss omgetoverd tot een soort theater met 'living statues' - levende standbeelden. Je kunt het vergelijken met de menselijke standbeelden die je ziet op de Ramblas in Barcelona of aan de voet van de Sacre Coeur van Parijs. Het is genieten van dit spektakel in het Osse centrum waar je op vele plaatsen in de stad living statues zult zien staan. En net als je hebt gedacht 'wauw, dat was prachtig uitgebeeld' dan val je alweer in de volgende verbazing. Een geweldig evenement met kinderen, zéker als de beelden ook nog gaan bewegen... 

Duurzaam touren langs de Maas met een electrische tuk tuk 

Perfect om met vrienden, een ander gezin of met opa en oma te ondernemen: rijden met een e-tuk tuk over de dijken en langs de Maas. Met een picknickmand op de achterbank en een plattegrond met route vertrekken we in onze 7-persoons tuk tuk vanuit Riverside Outdoor & Events en rijden we langs leuke plekken als het Stoomgemaal De Tuut, de Tuinen van Appeltern en het verrassende plaatsje Batenburg. Verder komen we langs Kasteel Hernen en een aantal andere highlights langs de Maas. Dit uitje is geweldig met mensen die slechter ter been zijn, omdat je op verrassend leuke plekken komt die je anders niet zou zien. Met de tuk tuk manoeuvreer je gemakkelijk overal doorheen als je de smaak te pakken hebt.

Fietsroute: Kennismaken met de Romeinen 

Zin in een leuke fietstocht met een historisch tintje? Als je kinderen op school al hebben kennisgemaakt met de Romeinen dan is de fietsroute 'Tempels langs de Maas' een must do. Wist je dat er in de regio heel veel historische plekken zijn die ooit erg belangrijk waren in de Romeinse tijd? Met de appp 'Erfgoed 's-Hertogenbosch' word je meegenomen langs 16 locaties en word je toegesproken door onder andere Flavius en Hercules Magusanus. Onderweg kun je kleine uitstapjes maken naar speeltuinen die ik tip in mijn blog 'Ontdek de geschiedenis van de Romeinen langs de Maas'.  

Struinen door de achterlanden

Dit is een wandeling die je perfect kunt afsluiten met een ijsje bij de boerderijautomaat op Mikkeldonkweg nummer 17. Wij struinen vanuit Coppelmans ongeveer 1,5 uur over een soort van paadjes en zien in de vroege ochtend wegspringende hazen, eenden die een bad nemen in de sloot, ganzen die heerlijk liggen uit te rusten en zelfs twee zwanen die wegvliegen. Tijdens deze wandeling aan de rand van Oss zit je eigenlijk midden in de natuur en valt er zoveel te zien wat je absoluut niet verwacht! Dit is de route die wij lopen over de weelderige weteringen. Er zijn nog zoveel meer fijne wandelingen in de gemeente Oss zoals de kloosterwandeltocht, de natuur van Keent en wandelen in Herperduin met een ezel.

Meer leuke uitjes in Oss met kinderen?

Zoek je meer leuke dingen om te doen in Oss met kids? Je hebt eindeloos veel keuze als gezin hier in de omgeving. Wij zijn vaak op pad met onze kinderen en nog lang niet uitgekeken in eigen regio. Ik heb al heel wat tips verzameld over alles wat er in Oss en de omliggende dorpen te doen is. Laat je inspireren door deze acht fijne dierenuitjes of bezoek eens deze toffe speeltuinen inclusief horeca plekjes in onder andere Megen, Herpen en Oijen. En is het mooi weer? Dan wil je deze tips in en rondom de Maas niet missen!