Tuk tuk rijden over dijken en langs de Maas

Als we op het pontje bij Appeltern staan hebben we het samen nog over het rijden in een tuk tuk in Thailand. Wat was het een uitdaging met schakelen in dat ding, maar wat een lol hadden we in die driewieler. Nu steken we de Maas bij onze eigen woonplaats Oss over om een elektrische tuk tuk op te halen bij Riverside in Appeltern. Benieuwd hoe dat zal zijn!

And off we go!

We hebben de sleutels, route, wat te drinken en onze picknickmand. Tijd voor een korte instructie over de 7-persoons tuk tuk die we de komende 2 uur gaan meenemen voor een leuke toer over de dijken rondom de Maas in Appeltern en omgeving. Onze jongens zitten samen met mij netjes in de gordels achter in de tuk tuk. Gijs is de bestuurder vandaag en door zijn ervaring met motorrijden pikt hij het sturen met de tuk tuk snel op. We maken na een korte uitleg een proefrondje over de parkeerplaats bij Riverside and off we go, de openbare weg op.

Genieten van het uitzicht vanaf de dijk

Met een tuk tuk over de dijken rijden met mooi weer en genieten van alles wat je ziet. Klinkt ultiem, toch? En dat is het kan ik je vertellen! We volgen grotendeels de route die we hebben meegekregen bij Riverside en komen al snel via leuke binnenweggetjes op de dijken bij de Maas terecht met onze tuk tuk. We genieten hier van het mooie uitzicht en de mensen die ons allemaal vrolijk toelachen onderweg. We laten Stoomgemaal De Tuut in Appeltern links van ons liggen en toeren verder richting onder andere Wijngaard de Kleine Heerlijkheid en nog meer fijne plekken. Onderweg zien we de Tuinen van Appeltern en van die heerlijke straatjes met bomen langs de weg waardoor we ons bijna in Toscane wanen. De route is zorgvuldig samengesteld en brengt ons langs onbekende plekken. Terwijl Gijs onze 7-persoons tuk vakkundig over kleine weggetjes stuurt geniet ik met de jongens en doen we ons best om een leuk plekje te spotten voor onze picknick.

Picknicken in verrassend Batenburg

Als we Batenburg binnenrijden valt mijn mond open van verbazing. Dit stadje in het Land van Maas en Waal ligt op nog geen half uurtje rijden van Oss, maar ik ben er nog nooit geweest. We zijn allemaal verrast, wat een ontdekking is dit plaatsje met iets meer dan 600 inwoners voor ons. We toeren langs de historische kasteelruïne van Batenburg, maken een praatje met een aantal inwoners en besluiten bij de replica van een kanon uit 1667 onze picknickmand uit te pakken. De picknicktafel staat er al, inclusief een mooi uitzicht. Dit is een perfect plekje voor een picknick in de natuur. 

Er lijkt geen eind te komen aan al het lekkers in de picknickmand die we hebben meegekregen bij Riverside. Wat een feestje, ook voor onze kinderen. Een vers stokbroodje, verse salades inclusief een pastasalade en dan nog lekkere muffins voor allemaal en wat gezonde snacks. Dit is hoe een picknickmand hoort te zijn!

Op naar de volgende highlight

Na onze picknick in Batenburg rijden we nog een rondje door het stadje met haar veelal witgepleisterde boerderijen en oude dorpskerk. Dan zetten we via een weggetje binnendoor koers naar onder andere Kasteel Hernen met onze tuk tuk. Een nieuwe verrassing lijkt na iedere hoek op de loer te liggen. Genieten samen met onze kids, dit uitje is zo´n verrassing en echt even iets heel anders.

Praktische informatie en meer over Riverside

Riverside ligt op de kop van het schiereiland van waterrecreatiegebied De Gouden Ham. Ik kan je vertellen dat de locatie alleen al een plaatje is. Hoe kan het nou toch zijn dat wij hier nog nooit geweest zijn? En veel inwoners van gemeente Oss met ons, zo blijkt nadat we enthousiast vertellen over ons tuk tuk avontuur aan de andere kant van de Maas. Riverside biedt naast de tuk tuks ook ontzettend veel andere activiteiten aan, zowel voor groepen als dagrecreanten. Kano huren, escape room, expeditie Robinson, verschillende outdoor arrangementen, steppen, kamperen. Het kan allemaal hier en je hebt gegarandeerd altijd de natuur als decor.

Een compleet overzicht van alle activiteiten en het verhuuraanbod vind je op de website van Riverside Outdoor & Events