Stoomgemaal De Tuut

Mijn maandenlange lekke band is geplakt, dus fietsten we de polder in op weg naar Appeltern. Alleen dat al is een uitje opzich zelf. Na het pontje van Megen is het nog een klein stukje fietsen naar Appeltern en daar staat aan de rand van het dorp Stoomgemaal De Tuut.

Dit is een prachtig gerenoveerd gemaal. We werden er vrolijk en gastvrij ontvangen. Na een korte instructie hebben we met behulp van de tablet een rondleiding door het museum gevolgd en werden we meegenomen terug in de tijd. Leerzaam en vooral heel leuk voor jong en oud ... in dit geval oud. Na afloop van ons museumbezoek legde Thijs uit welke lekkere streekbieren hij koud had liggen. Een mooie afsluiter van een geslaagd bezoek. Onderstaande vlog geeft een indruk van ons bezoek en het stoomgemaal. Enthousiast? Meer informatie vind je op www.stoomgemaaldetuut.nl.

En ... wij gaan er zeker terug voor een tweede vlog. Thijs heeft namelijk enthousiast verteld over een nieuwe activiteit die heel binnenkort wordt aangeboden. Dan kiezen we een doordeweekse dag als het Stoomcafé wordt gerund door deelnemers van Doederij

Transcriptie Video 'Op bezoek bij De Tuut'.