Een heerlijke high tea bij Ini Mini

In de zomer van 2022 nam Yasmin Buth lunchzaak ’t Hof in de Houtstraat over. Naast een uitgebreide lunchkaart waar je ook als vegan en vegetariër heerlijk kunt lunchen kan je er ook terecht voor een high tea (in drie soorten: high tea – high tea mini – Zoetekauw). Nadat blogger Suzanne ten tijde van de opening al eens een kijkje ging nemen en genoot van een heerlijke vegan lunch, ben ik nu benieuwd naar de high tea.

Na een heel hartelijk welkom nemen we plaats aan een tafeltje achterin de zaak. De high tea bestaat uit een soepje vooraf, vijf hartige hapjes en drie zoete hapjes. Ook kunnen we kiezen uit thee uit de theedoos, verse muntthee of gemberthee. Dit alles serveren ze in kleine authentieke theepotjes en servies (leuk detail; het servies is overgenomen van de dames van ’t Hof).

Voor het soepje vooraf is er de keuze uit een paprikasoepje of courgettesoep en meteen ook een heerlijk begin van de lunch. Ook genieten we van de verse muntthee. Vervolgens verschijnt er een etagère op tafel met de hartige én zoete hapjes. Hartig bestaat o.a. uit broodje parmaham, broodje portobello, broodje carpaccio en een mini tosti. Een stukje verse appeltaart, heerlijke brownie en scone met jam maken de high tea compleet.

Zoek je een gezellige plek met een gemoedelijke sfeer dan is Ini Mini zéker een aanrader. Met mooie dagen kan je ook buiten voor de zaak plaatsnemen of juist achterin op het kleine binnenplaatsje. 

Ini Mini is te vinden in het centrum van Oss, aan de Houtstraat 3.