Uit eten in Oss? Verrassende plekken om te ontdekken!

Welkom bij deze culinaire reis door Oss, waar ik drie unieke eetgelegenheden ontdekte in het centrum. Een heerlijke high tea als lunch, met zelfgemaakte lekkernijen en warme gesprekken met het personeel. Authentieke Thaise smaken de werkelijk een feest zijn voor je zintuigen en Aziatisch streetfood voor een snelle, smaakvolle hap. We namen de kinderen mee op deze smakelijke reizen en alle adresjes zijn goedgekeurd kan ik je alvast verklappen!

High tea bij Lekker Vertrouwd

Ik ben al heel wat keren langsgelopen bij Lekker Vertrouwd en op de één of andere manier was het me nog niet opgevallen. Totdat we weer eens op zoek waren naar een high tea, want ik heb een tiener die daar dol op is! Lekker Vertrouwd staat bijna bovenaan als ik mijn vriend Google raadpleeg en als ik lees dat de heerlijke lunches hier bereid worden met de hulp van jongens en meisjes met een beperking dan ben ik direct om. We gaan naar Lekker Vertrouwd voor een high tea! Door mijn nichtje met een beperking weet ik dat werken voor deze doelgroep soms een uitdaging kan zijn. Ook zij werkt in een lunchroom en dat geeft haar enorm veel voldoening en plezier. Daarom steun ik initiatieven zoals Lekker Vertrouwd heel graag. 

Een high tea bij Lekker Vertrouwd is een verrassing en voor herhaling vatbaar! De heerlijke "lolly" vooraf, de sandwiches, verse theetjes, een lekker soepje om mee te beginnen en natuurlijk de mix van hartige sandwiches en zoete hapjes zoals het hoort bij een high tea. Allemaal zelfgemaakt, en dat proef je! Tussen de gangen door kletsen we met de jongens en meiden die werken bij Lekker Vertrouwd. Zo gezellig om even een babbeltje te maken, dat doen ze goed en dat mis ik soms bij andere horecagelegenheden. Ik wil nog even specifiek de heerlijke espresso noemen die ook is inbegrepen bij de prijs van de high tea. De espresso die bij Lekker Vertrouwd wordt geserveerd is heerlijk dus als je gewoon een lekker bakje espresso, cappuccino of koffie wilt drinken, stap dan ook eens af bij Lekker Vertrouwd en maak meteen een praatje. Ga je geen spijt van krijgen 😊 

Op vakantie naar Thailand... in Oss! 

Als wij niet op vakantie gaan dan halen wij altijd een stukje buitenland in huis. Gewoon, omdat we het lekker vinden. Maar natuurlijk ook om een beetje vakantiegevoel te hebben en niet iedere dag zelf te hoeven koken. We hebben pas heel recent Thai Lan ontdekt in Oss en wat een feest was onze afhaalmaaltijd. Je kunt natuurlijk ook gewoon lekker gaan eten bij Thai Lan zelf, dan stap je werkelijk waar even Thailand in. De muziek, de vriendelijke bediening, het eenvoudige restaurant en de rustige sfeer zorgen voor een lekker knus gevoel. Wij kozen zelf voor het afhalen van de favoriete Thaise maaltijden van de kinderen: Pad Thai met kip, kipsaté en groene curry met kip. 

Wij zijn liefhebbers van de Thaise keuken en meerdere vrienden hadden ons al getipt, maar het klopt gewoon ook echt: Thai Lan is een geweldig Thais restaurant waar je de echte Thaise smaken krijgt voorgeschoteld. Het is duidelijk dat de familie achter dit restaurant een diepe passie heeft voor koken. Thai Lan wil de Thaise en Vietnamese keuken meer bekendheid geven en daar zijn ze in mijn ogen heel erg goed mee op weg!

In Aziatische sferen bij Oishi Streetfood 

Oishi specials, ramen, wok, pho, rijst, soju, boba. Ik weet bijna zeker dat er een aantal termen zijn die je nog niet kende. Ik had in ieder geval zelf nog nooit gehoord van boba! Waar voorheen het beroemde Franse Bakkertje gevestigd was in Oss, vind je nu Oishi Streetfood. En daar wilde onze tiener graag een keer naartoe om "ramen" te eten. Verwacht geen restaurant en lang tafelen, het heet natuurlijk niet voor niets streetfood. We bestellen ons bordje ramen met boba milk tea of ook wel matcha milk tea genoemd via een scherm zoals je dat bij McDonald's ook ziet. Na het bestellen en betalen gaan we zitten en wachten we op ons bestelde diner voor twee: een spicy chicken ramen en een teriyaki chicken ramen. Yummy, hier willen we nog wel meer gerechten gaan proeven!  

Voor een lekkere Aziatische maaltijd en geen hele avond tafelen is Oishi Streetfood een dikke aanrader. Hoewel de portie niet groot lijkt, blijkt de maaltijd uiteindelijk meer dan genoeg te zijn voor ons, samen met het drinken. Voor het dessert moeten we hier alleen niet zijn, zo blijkt. Geen nood, Ijssalon Alessandro zit om de hoek dus we sluiten de avond af met een paar lekkere bolletjes Italiaans ijs en een lekkere macaron!