OsseSchouders

Om te weten waar je goed in bent, moet je je verleden kennen. In 2024 schenkt de gemeente Oss volop aandacht aan ons verleden én bouwen we samen verder aan de toekomst. We kijken als het ware op de schouders van het verleden naar de toekomst. Het hele jaar door zijn er activiteiten: graaf mee met archeologen, praat mee over de toekomst van het Osse centrum, sta stil bij de bevrijding, ontdek waar de stadswal liep. We vullen de agenda steeds aan, dus blijf ons volgen. 

Het themajaar OsseSchouders heeft vier onderwerpen: de viering van 50 jaar archeologische samenwerking met de Universiteit Leiden, 80 jaar vrijheid, 625 jaar stadsrechten en Stad met Toekomst. #OsseSchouders
 

Podcast OsseSchouders


De viering van 50 jaar archeologie is een van de onderdelen van het gemeentelijke themajaar OsseSchouders. De andere thema’s zijn: 80 jaar bevrijding, 625 jaar Stad en Stad met Toekomst. Over elk van deze thema’s wordt een podcast gemaakt. De eerste podcast is te beluisteren en gaat over het belang van 50 jaar archeologie in Oss.

Het is een gesprek met vier gasten: erfgoedwethouder Sidney van den Bergh, gemeentelijk archeoloog Mijke Peeters, archeoloog en universitair docent Richard Jansen en lokale archeoloog Peter van Nistelrooij. De podcast staat ook op Spotify en ITunes. Je kunt zoeken op de term OsseSchouders (zonder spatie).

Naar Podcast Zoeker