Stad met Toekomst

Samen met inwoners, ondernemers en organisaties bouwt Oss aan de toekomst van de stad. Bijvoorbeeld in het gebied rond het spoor. Dat is nodig omdat we ook in de toekomst prettig willen wonen, werken en verblijven in onze stad. Maar ook omdat we betaalbare woningen willen hebben en ons aan moeten passen aan het veranderende klimaat. We willen een binnenstad waar je prettig kunt verblijven in het groen. Waar fietsers en voetgangers op de eerste plaats komen. Waar je lekker buiten kunt zijn en ontspanning vindt. 

Denk ook mee over de toekomst van onze stad! Ga naar www.stadmettoekomst.nl voor meer informatie. 

 

Gratis thema-avond De stad Oss vroeger, nu en in de toekomst

Met presentaties, interviews en muziek  

Op 9 oktober is er een thema-avond over de stad Oss in de Groene Engel. Deze avond wordt georganiseerd door de Bibliotheek Oss, Stadsarchief Oss, gemeente Oss en historische kring de Werkende Mens. Er is aandacht voor het verleden, heden en toekomst van de stad. Waar komt Oss vandaan en waar willen we heen met de stad. Er zijn presentaties, interviews, live muziek en gedichten van het Poëzie Podium Oss. Entree is gratis. Aanmelden verplicht.

Meer informatie en aanmelden

Bekijk wat er dit themajaar nog meer te beleven valt

Podcast OsseSchouders


De viering van 50 jaar archeologie is een van de onderdelen van het gemeentelijke themajaar OsseSchouders. De andere thema’s zijn: 80 jaar bevrijding, 625 jaar Stad en Stad met Toekomst. Over elk van deze thema’s wordt een podcast gemaakt. De eerste podcast is te beluisteren en gaat over het belang van 50 jaar archeologie in Oss.

Het is een gesprek met vier gasten: erfgoedwethouder Sidney van den Bergh, gemeentelijk archeoloog Mijke Peeters, archeoloog en universitair docent Richard Jansen en lokale archeoloog Peter van Nistelrooij. De podcast staat ook op Spotify en ITunes. Je kunt zoeken op de term OsseSchouders (zonder spatie).

Naar Podcast Zoeker

Ontdek alle thema's van OsseSchouders

Het themajaar OsseSchouders heeft naast het thema Stad met Toekomst nog drie thema's: de viering van 50 jaar archeologische samenwerking met de Universiteit Leiden, 80 jaar vrijheid en 625 jaar stadsrechten. #OsseSchouders