Hoe Alpacafarm Vorstenbosch steeds verrast

De opening van de Alpacalounge, een vernieuwde picknick en een pizza-proeverij waren genoeg redenen om weer eens een bezoek te brengen aan Alpafarm Vorstenbosch. Deze boerderij met 68 alpaca’s breidt hun aanbod uit waardoor een bezoekje aan deze bijzondere plek alleen maar leuker wordt. De boerderij bezoeken voor bijvoorbeeld een lunch of high tea kan ook. Op een ietwat regenachtige zondagmiddag bracht ik weer eens een bezoek aan deze mooie boerderij. 

Bij aankomst word je begroet door een prachtige omgeving en de wollige alpaca's die nieuwsgierig rondsnuffelen op de vele velden en in stallen. We hebben gereserveerd voor een high tea. We mogen plaatsnemen in de Alpacabar waar het al gezellig druk is met mensen die eveneens van een high tea (gaan) genieten of een drankje nuttigen na één van de vele activiteiten die je hier kan doen.

Nadat er een potje thee is geserveerd volgt de eerste gang, een courgette-doperwt soepje. Na dit heerlijke voorafje komt er een etagère met zowel zoete als hartige lekkernijen op tafel, zorgvuldig bereid met verse ingrediënten. Van goed belegde sandwiches tot scones, eigenlijk is elke hap een feestje. De high tea sluiten we af met een mousse van monchou en witte chocolade.

Na afloop krijgt je de gelegenheid om de alpaca's van dichtbij te ontmoeten. Met je kassabon kan je bij de ingang en bekertje alpacavoer halen. Dit extraatje is een leuke toevoeging, waardoor de high tea bij Alpacafarm Vorstenbosch echt uniek is.

 

Of je nu komt voor een educatieve wandeling, een meet & greet met de alpaca's of gewoon om te genieten van de prachtige natuur, deze boerderij biedt een onvergetelijke uitstap vol plezier en ontdekking. Wil je een complete ervaring dan is een overnachting op de camping in één van de luxe tenten van FarmCamps ook een aanrader.

Alpacafarm Vorstenbosch is elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00uur tot 18.00uur (op vrijdagen tussen maart en oktober). Voor extra openingstijden in vakantieperiodes raadpleeg de website: Openingstijden - Alpaca Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is gelegen aan de Leeghandseweg 10a in Vorstenbosch. Er zijn twee parkeerplaatsen, waarvan één is gelegen aan de overkant van de weg. De boerderij is helaas niet bereikbaar met het openbaar vervoer.

Wil je meer informatie over de Alpacafarm en alle activeiten? Klik dan hier.