Vegan dineren bij Foodbar14tien

Sinds twee maanden is Herpen een nieuwe foodbar rijker: 14tien.

Ik kreeg de tip om daar te gaan eten want ze zouden ook vegan gerechten serveren. Vorig weekend stapte ik op de fiets en fietste ik vanuit Oss door de polder naar deze fijne plek aan de rand van Herperduin.

Samen met een vriendin had ik afgesproken om er te gaan dineren. We waren allebei erg onder de indruk van het prachtige hippe interieur. Een open keuken, vrolijk behang en de gekleurde stoelen maken het geheel helemaal af.

En het belangrijkste: het eten

Op de kaart staat inderdaad een aantal vegan opties. Super! We begonnen de avond met heerlijke mocktails. Als voorgerecht kozen we ervoor om een tomatensalade te delen. Echt een heerlijk fris voorgerecht. 

Daarna kozen we voor een hamburger en saté. Daarbij werden frietjes met mayonaise geserveerd. Ook echt super lekker en heel verrassend. Je proeft dat er veel liefde en aandacht in het gerecht zit. 

Oooh en het toetje. Hier werden we allebei heel blij van. Het gebeurt nog weleens dat als je vegan eet dat je dan als dessert wordt afgescheept met een bolletje sorbetijs. Maar hier werd er echt werk van gemaakt. Zoals het hoort ;-)  Fruit, gebakken banaan, een bolletje mango en yoghurtijs met kersen. Ooh dat yoghurtijs, zo ontzettend lekker.

Ja, dat vegan koken kunnen ze hier uitstekend. Echt heel fijn!

Een heerlijke plek

Een heerlijke plek om even te pauzeren tijdens een fietstocht of na een wandeling. Er is een heel fijn terras met plekken uit de wind. De ideale locatie om te stoppen voor een lunch of een drankje tijdens een fietstocht. 

Ook hebben ze genoeg vegan opties voor de lunch op de kaart staan zoals een vegan twaalf uurtje. Dat is een soepje, met een boterham met kroket en een sandwich met gyros.

Ik ga zeker nog een keer terug. Ik heb namelijk ook vernomen dat er vegan bittergarnituur wordt geserveerd en ja dan moet ik natuurlijk testen.

Wandel na de lunch ook zeker door naar de Uitkijktoren. Hier heb je een prachtig uitzicht over het bos. 

Foodbar 14tien 

Berghemseweg 13, Herpen