De (B)engel van Oss

De Groene Engel. Sinds 1999 een begrip in Oss. Gevestigd in een karakteristiek, monumentaal pand aan de Kruisstraat weet iedereen de Groene Engel te vinden. In Oss is de Engel als podium voor concerten, films en theater niet meer weg te denken. Het is een filmhuis, concertzaal en horecagelegenheid in één.

Jarenlang bracht ik ieder vrij uurtje op het terras van de Engel door. Er was altijd wel een bekende te vinden en van een drankje kwam een hapje en voor je het wist was het bedtijd. Helaas kwam hier de klad in. De Engel verloor zijn glans en problemen binnen het bedrijf betekende het einde van het gezellige terras.

Sinds een aantal jaar doen de medewerkers van de Engel erg hun best om de gezelligheid terug te brengen, maar de charme van wat het ooit was leek voorgoed verleden tijd. Mijn opluchting was dan ook groot toen ik vernam dat Roel Jordaans zich er eens even mee zou gaan bemoeien, na zijn aandeel in de weder opstand van de Peperstraat is een verwachtingspatroon snel ontstaan! Overal waar hij zijn bruisende energie instopt ontstaat een feestje dus mijn vertrouwen had hij direct 100%. En niets is minder waar. Roel heeft zijn sausje over de Brasserie heen gegoten en vol kleur ingericht, zowel binnen als buiten staan kleurrijke meubels met een vintage vibe. De terrassen mochten open en BAM; het zit vol en is ook niet meer leeg geweest. Bedankt Roel!

Afgelopen weekend streek ik samen met vriendin Lieke neer op het terras om het gedane werk van Jordaans eens even goed te keuren. We kunnen wel een lekker hapje en goede weekend borrel gebruiken.

Vooraf delen we de Lemper en een stokbroodje met smeersel. Hartstikke lekker en vers. We smullen ervan. Roel mikt met de kaart op een bourgondisch menu waarmee hij de smaak van de gemiddelde Brabander best aanspreekt; speciaalbiertje erbij, lekker hoor!

Een drankje en even uitbuiken later bestelde mijn vriendin de cheeseburger en geniet ik van een couscoussalade met falafel.  De hoofdgerechten staan op de borden her en der op het terras. Dit vind ik niet ideaal, ik zoek uiteindelijk de foto van het bord op insta op. Er is voor ieder wat wils; de carnivoor tot vegetariër. Simpel, lekker, bourgondisch.

Honger gekregen? Neem eens een kijkje op de site https://www.groene-engel.nl/brasserie, via instagram en facebook zijn de vrolijke updates ook dagelijks te volgen. 

We hebben een heerlijke avond. Het is best even wennen om weer buiten mijn bubbel te komen en allerlei bekenden tegen te komen en te spreken die ik al een jaar niet heb gezien. Om 20.00 uur vertrekken we voldaan huiswaarts. De Groene Engel is weer the place to be, en daar ben ik maar wat blij mee!