Koffiedrinken bij Lisa & Wilhelmina

Stadsherberg Wilhelmina is voor veel Ossenaren een bekende plek. Wie nu langs het pand tegenover het station loopt herkent het bijna niet meer terug. Na een flinke verbouwing is het pand heerlijk opgefrist. 

Lisa Brinkman heeft begin juli de deuren van haar koffie en broodjeszaak: Lisa & Wilhelmina geopend. Je kunt hier vanaf 8.00 terecht voor koffie, thee, wat lekkers en een broodje. 

Aangezien het bij mij om de hoek zit moest ik er natuurlijk gelijk naar toe. Toen ik binnenkwam dacht ik: Wauw, wat een prachtig interieur. Ik werd direct blij van de vrolijke tegels aan de bar en de roze getinte muur erachter. 

Goede koffie

Het personeel nam gelijk enthousiast mijn bestelling op: Ik koos voor een cappuccino met havermelk met daarbij een vegan koek. En ik besloot om daar mijn laptop open te klappen om nog even te werken. 

De koffie is echt heerlijk! Naast havermelk in je cappuccino kun je ook kiezen voor soja-, kokos- of amandelmelk.

Lekkere broodjes

Lisa heeft heerlijke vegetarische en vegan broodjes op de kaart staan. Het vegan broodje is een smaakvolle bakkersbol met avocado, hummus en tomaatjes. Ik dronk daar een heerlijke huisgemaakte limonade bij. 

Ook heeft ze nog een bagel met vegan roomkaas op het menu staan. Ik ga die zeker de volgende keer proberen. Weet dat je broodjes en drankjes ook mee kunt nemen, handig als je snel je trein moet halen. 

Honden zijn trouwens ook welkom op het terras. Het personeel biedt zelfs een bakje water voor je trouwe viervoeter aan. 

 

Zin in een kop goede koffie met iets lekkers? Ga dan zeker langs bij Lisa & Wilhelmina. Wandel na je kopje koffie nog een rondje door de wijk Berghkwartier en leer iets over de geschiedenis van Oss. 

Lisa & Wilhelmina
Spoorlaan 56, 5348 KC Oss