Ga terug


Bart
 

Wie ben ik?

Ik ben Bart van Grinsven, 35 jaar. Geboren Zeelander, getogen Macharenaar en nu een Ossenaar. Vriend van Evelien Ploegmakers. Vader van Abe, Ted en Huib. Tekstschrijver bij Vilt Tekstbureau. Én, razend benieuwd naar producten van om de hoek. Er moet een hoop lekkers te bikken en te borrelen zijn: ik ga de hort op!


Streekproducten

Waarom zijn jóuw melk, yoghurt en kaas lekkerder dan ál het andere uit de schappen van de supermarkt? Dat vroeg ik boer Joost toen ik voor een magazine bij hem aan de keukentafel in Reek zat. Hij antwoordde niet, maar stond op...

Even later kwam hij terug met verse producten. “Proef maar”, zei hij met een glimlach. Dat deed ik. Púre zuivel. En man, die romige kaas… Joost hoefde niets meer te zeggen.

De producten van BrabantZuivel zijn heerlijk en eerlijk. Dat begint al met de zelfverbouwde gewassen voor de koeien: luzerne, gras, maïs, kruidenrijk hooi en – favoriet van de viervoeters – voederbieten. En ook de bereiding van de zuivelproducten is in alles authentiek.

Zo moet er nog veel meer lekkers van hier te bikken zijn. Noten, worst en brood: ik roep maar eens wat. Natuurlijk met wat te borrelen erbij. Bier, wijn, iets zonder alcohol of juist wat sterkers. Ik ga de hort op, waarbij ik steeds twee woorden wil horen: proef maar! En daarna wil ik meer weten. 

 

Mijn blogs