Voorliefde voor Vintage

Ik vind het leuk als spullen een verhaal hebben. Ik ben van mening dat er op de wereld inmiddels voldoende spullen zijn, nieuw is niet meer aan mij besteed als het ook anders kan.

De liefde voor oude spullen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zijn dol op antieke pareltjes en hebben hier dan ook hun boerderijtje net over de grens volledig mee ingericht. Vaak ga ik met mijn moeder op pad op zoek naar een verborgen schat. Kringloopwinkels, de carbootsale of rommelmarktjes. Mijn hart gaat sneller kloppen bij een mooi vintage of retro stuk wat mijn eigen 100 jaar oude huis net weer meer verrijkt. Altijd op zoek naar die bijzondere vaas, kandelaar of spiegel om trots te etaleren.

In de Kerkstraat in Oss ligt een winkel, Misceaup, waar de filtering tussen kunst en kitsch al is gemaakt. Hun webshop, ook wel de digitale schatkamer genoemd, is altijd volledig up to date met de nieuwste aanwinsten die de eigenaren van heinde en verre naar Oss hebben gehaald.

Samen met mijn moeder, wie anders, breng ik een bezoekje aan de inloop schatkamer in de Kerkstraat. Mijn ogen groeien door de verzameling authentieke spulletjes. De winkel is prachtig ingericht, lekker alles door elkaar waar ik wel van houd. Voor mijn moeder is het een feest van herkenning en ze vertelt meerdere verhalen over lampjes die ze herkent van toen en toen en een schaaltje wat bij die en die nog op de mantel prijkt.

Misceaup heeft mij al meerdere keren van mooie verjaardagscadeaus voorzien. De winkel heeft een prachtig aanbod in vintage en retro spullen waar met aandacht en tijd naar is gezocht. Verwacht geen kringloop prijzen, maar de liefhebber van bijzonder mooie meubels en snuisterijen is hier zeker aan het goede adres.

Ga vooral zelf eens langs, doe een ander een misceaup ervaring cadeau in de vorm van de Theasure Hunters cadeaubon maar neem sowieso eens een kijkje op www.misceaup.nl.

Nog even….

Vanwege mijn werk als autismecoach zal ik onder iedere blog aangeven of ik de locatie ook voor mensen met ASS een prettige plek is om te bezoeken.

Autivriendelijk: Vanwege de grote hoeveelheid spullen is het misschien niet de fijnste winkel voor mensen met ASS. Het is vrij vol, waardoor het veel prikkels oplevert. Het zijn echte hebbedingen, niet erg functioneel.