Buiten nat, dus binnen droogbloemen

Nostalgie: ‘verlangen naar een geromantiseerd vroeger’. Zo staat het in de dikke Van Dale beschreven en zeker in deze gekke tijden is het verlangen naar vroeger voor mij (en waarschijnlijk ook voor jou) groter dan ooit. Simpele tijden, weten wat je hebt en wat je aan elkaar hebt. Een wat kleinere wereld.

Voor mij zijn dingen die ik vroeger bij opa’s en oma’s in huis zag staan nostalgisch. Van dat blikje met die zure snoepjes tot de borstplaat met kerst. Zo stonden er ook standaard een paar stoffige droogbloemen in een vaasje op het dressoir. Deze hebben inmiddels dat stoffige imago van zich afgeschud en maar goed ook; van een bosje mooie droogbloemen heb je immers lang plezier!

Omdat het beloofde lenteweer het nogal laat afweten heb ik zin om binnen iets gezelligs te doen. Gewapend met een thermoskan thee en de verwarming op loei pak ik de tas uit die “Nadia Bijzonder Bloemen” bij mij thuis heeft afgegeven. In de tas vind ik alle benodigdheden om deel te nemen aan een digitale workshop om een arrangement met droogbloemen te maken. Dat wil zeggen; een aardewerk pot, de droogbloemen, oase en mos. Via email ontvang ik een filmpje met de workshop. Deze is gemakkelijk te pauzeren zodat ik deze op mijn eigen tempo kan volgen.

Het filmpje laat alles zien, werkt de opbouw van het bloemstuk stap voor stap door. De workshop is wat simpel, ik was vrij vlug klaar. Ik deed de workshop alleen, maar het lijkt me een stuk gezelliger om dit samen met iemand anders te doen. Zeer geschikt voor vriendinnen die het leuk vinden om creatief bezig te zijn, maar het wel fijn vinden als hier de instructies duidelijk van zijn. Het eindresultaat mag er zeker zijn! De afwisseling in droogbloemen met vrolijke lente kleuren en aardetinten maakt een mooi geheel.

 

Nadia bijzonder bloemen reclameert dat het een cadeautje voor jezelf is, maar ik besluit mijn gemaakte stuk cadeau te doen aan mijn vriendin Myrna, omdat het haar idee was om hieraan deel te nemen. Als het eenmaal prijkt op haar bijzettafel, snap ik die oma van mij goed; toch wel erg mooi.

Zin gekregen om ook zo'n gaaf arrangement te maken? Neem een kijkje op: https://nadiabijzonderbloemen.nl/