Vegan eten bij De Winkel - Oss

De Peperstraat. Wie kent deze straat niet in Oss? Waar het in veel horeca draait om vlees en vis, weet De Winkel mij te verrassen met lekkere vegan gerechten. Ik kom hier daarom heel graag. Heerlijk om in de zomer, wat te eten in dit gezellige straatje. Al is het binnen ook prima vertoeven. 

Vorige week ging ik hier opnieuw eten want ik wilde wel leuke foto’s maken van de Winkel, zodat ik een blog met jullie kon delen. Op de kaart staat netjes aangeven welke gerechten vegan en vegetarisch zijn. Handig!

Diner

Samen met mijn vriend nam ik plaats op het terras. Wij kozen vooraf voor twee kleine gerechtjes om te delen: gemarineerde griekse olijven en bruschetta’s met een lekker biertje erbij. 

De hoofdgerechten wisselen regelmatig en deze worden door middel van een krijtbord met je gedeeld. 

Helaas stond er dit keer geen vegan optie tussen de hoofdgerechten (wel een vegetarische falafel met couscous) Ik was een beetje teleurgesteld. Het kon toch niet zo zijn, dat ik geen hoofdgerecht kon eten? Ik legde aan de serveerster uit dat ik liever een vegan gerecht had. Dit was geen probleem en de kok verraste mij met een heerlijke pittige curry met lekker veel groenten. Mijn vriend Dennis koos wel voor de falafel. Dit gerecht is ook goedgekeurd. 

Als dessert kun je als vegan optie kiezen voor sorbetijs van Alessandro. Ik vond dit een heerlijke frisse afsluiter. Alle gerechten zijn superlekker en no-nonsense. 

Lunch

Ik heb ook gelijk even de lunchkaart bekeken en zag daar ook heerlijke gerechten staan. Wat dacht je van een lekkere wrap met falafel? Of een salade met asperges? Ook kun je een broodje met avocado bestellen. Let erop de kaart kan natuurlijk altijd wisselen ;-) Maar weet dat het personeel graag met je meedenkt. 

De Winkel
Peperstraat 5, 5341 CZ Oss

https://dewinkelvanroel.nl 


De Winkel in het Park

In het Sint Barbara park naast de Groene Engel is er nu een pop up-terras “De Winkel in het Park”.. Een gezellig terras met verrassende Aziatisch gerechten, lekker drankjes en muziek. Ook staan hier vegan opties op de kaart zoals een vietnamese springroll met tempeh. 

Het is een self-service terras, waarbij je je drankjes en eten bij de bar kunt bestellen en meteen mee kunt nemen naar je tafeltje.