Spelen en sporten in de natuur

Ik was afgelopen zaterdag naar een leuke en niet zo’n bekende plek in Oss geweest. Het was namelijk een speeltuin/workout parcours in de mooie natuur tussen het Malpad en de Achterschaijkstraat.

Deze prachtige plek is zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen doordat er een leuke combinatie van zowel spelen als sporten is gemaakt. Dit allemaal omringt door water, watervogels, riet en veldbloemen. Je kan er mooie foto’s maken. En er is zelf aan de honden gedacht met een speciaal uitlaatveldje. Over het water lopen bruggetjes, zodat je van het ene gedeelte naar het andere kan lopen. Wat is er nou leuker dan actief bezig te zijn in de natuur en dat helemaal voor niks.

Alle speeltoestellen zijn van hout en touw, waardoor ze extra goed in de natuur passen. Er is heel veel keuze, zoals een kabelbaan, schommels en een heel groot klimtoestel. Alles staat in het gras en zand met daarnaast een verhard wandelpad. Je hebt er ook een uitkijkpunt die een mooi uitzicht geeft over de hele omgeving. In het beekje naast de speeltuin ligt een vlot dat je met een touw over het water moet trekken. Ik heb dit niet uitgeprobeerd maar ik raad aan dat kinderen onder de 8 jaar dit beter met een begeleider kunnen doen. Ik denk dat de speeltuin heel veel speelplezier biedt voor kinderen tot 14 jaar.

Het sportgedeelte bestaat uit een uitgebreid parcours. Je hebt hier ongeveer 10 verschillende workouts apparaten staan. Van slalommen tot opdrukken, balansoefeningen en nog veel meer. Dit vind ik heel leuk want je kan er ook echt fitnessen en aan je conditie werken. Je kunt de oefeningen net zo zwaar of licht maken als je zelf wilt. Daarom raad ik het parcours aan voor kinderen van minimaal 8 jaar. Dit gedeelte is ook erg leuk voor volwassenen.