Schoenen uit en vooruit!

In Oss heb je een heel leuk blotevoetenpad. Het ligt in het midden van het Speelbos Herperduin aan de Schaijkseweg 10 te Herpen. We zijn gelopen via de ingang dat naast Restaurant Pan en Zo ligt. Het pad is erg leuk omdat je dus op je blote voeten op een soort weg met verschillende materialen kunt lopen. 

De ingang van het pad is recht tegenover het grote houten speeltoestel de Das. De ingang staat duidelijk aangegeven met een groot bord ‘Blotevoetenpad’. Terwijl ik loop kom ik door verschillende bakken met daarin afwisselend zand, stenen, dennenappels, bladeren, boomstammen en takken. Daarbij loop ik ook over bruggetjes. Het ene stuk voelt fijner dan het andere. Sommige stukken doen soms best wel pijn. Ik vind vooral de dennenappels pijnlijk aanvoelen. Maar het is wel erg grappig om een keer al die verschillende materialen onder je voeten te voelen. Er is geen modder ofzo maar je voeten worden wel heel vies van het zand en de stof. 

Het speelbos is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Ik vind dat het blote voeten pad leuk is voor kinderen tot en met 9 jaar, want daarna is het een beetje saai. Omdat veel bakken met dezelfde materialen gevuld zijn, mis ik namelijk best wel de uitdaging. De locatie zelf is wel erg mooi tussen alle bomen. De tocht duurt ongeveer een kwartier. Je kan met meerdere personen gaan. Zelf vind ik het leuk maar niet als enige uitje. Als je een echt uitje wil kun je het combineren met de andere speelonderdelen van het Speelbos.

Zo is de ‘Das’ een grote houten speeltoestel met een glijbaan en veel klim obstakels erg leuk. De Das ligt aan een grote zandvlakte met een stukje water waar je kunt spelen met waterpompen. De grote plas die er normaal ligt is nu ingedroogd dus je kan er nu overheen lopen. Je hebt in de speeltuin wel veel zand en modder dus neem je laarzen mee!