Creatief losgaan bij een graffiti workshop

Toen ik het pand aan de Kruisstraat 8 te Oss inliep wist ik het meteen: dit is een super leuke kinder-sensatie. De muren zijn gevuld met graffiti in felle kleuren, bliksemschichten, portretten en ga zo maar door. De eigenaar van het bedrijf, Bart de Ruijter, is via Vol Op Oss sinds 4 maanden werkzaam in dit pand.

Bart heeft duidelijk van zijn hobby zijn werk mogen maken. De graffiti passie begon voor hem al in zijn jonge jeugd. Zijn werk begon op zijn slaapkamer en is ondertussen uitgegroeid tot werk voor bedrijven, gemeentes en provincies in zowel Nederland als buiten de grens. Zijn inspiratie haalt hij uit de skate wereld, stripboeken, muziek, het dagelijks leven en uit gesprekken met mensen. Naast workshops voor zowel kinderen als volwassenen verzorgt Bart o.a. kinderfeesten en maakt hij in opdracht schilderijen. 

Na een vriendelijk ontvangst en wat te drinken mocht ik zelf aan de slag! Na een korte uitleg en tips trok ik een schort aan. Voor het schilderij liet Bart mij kiezen uit mijn naam of een woord. Ik koos voor mijn naam. Bart begon met mijn naam uit te schetsen op een doek en daarna mocht ik het zelf gaan inkleuren. Ik had keuze uit allemaal verschillende kleuren. Mijn graffiti kunstwerk was geïnspireerd op de roze bliksemschichten die ik in het pand zag. Ik vond het leuk om te doen, maar het was moeilijker dan ik dacht. Je mocht bijvoorbeeld niet te ver weg spuiten en ook niet te dichtbij. Uiteindelijk was ik klaar met mijn naam en ging ik door met de achtergrond. De tijd vloog snel voorbij en voordat ik het wist had ik nog een paar minuten over! Toen ik klaar was heeft Bart de laatste details toegevoegd. Ik ben echt superblij met mijn eigen kunstwerk! Ik vond het echt een hele leuke ervaring en het is dan ook een aanrader als je van creatieve workshops houdt!

Voor meer informatie kun je kijken op: www.bmegraphics.nl