Op speurtocht in Oss met ResourCity

Ik heb afgelopen week een soort speurtocht gedaan met de ResourCity app. Ik liep een route in het centrum van Oss, op zoek naar elementen. Op de website van ‘Je treft ‘t in Oss’ heb ik ter voorbereiding het filmpje van de ResourCity game gekeken, zodat ik al een beetje wist wat de bedoeling was. Het leek mij meteen leuk, omdat het heel erg lijkt op het Pokemón Go spel.  

Het doel van het spel is om kinderen tussen 9 en 16 jaar oud te leren en kennis te maken met chemie en elementen. Je kunt het spel alleen of met een vriend of ouder spelen. Met een opgeladen telefoon en de app ging ik samen met een vriendin op pad. 

De elementen zijn door heel het centrum verstopt. We vonden grappige afbeeldingen zoals: zandkastelen, hoefijzers, gebitten en diamanten op muren, straten en gebouwen. Als je de elementen vindt kun je ze ‘vangen’, zodat je verzameling van elementen groter wordt. Hoe meer elementen je hebt hoe meer stoffen je kunt mengen – b.v. water, beton, koolstofdioxide. Tijdens het vangen krijg je weetjes over de elementen op je telefoon te zien. Stiekem hebben we best veel gelopen, wat je niet door hebt als je druk aan het zoeken bent. Wij hebben er ongeveer 1,5 uur over gedaan.

Het spel was erg leerzaam, maar af en toe heel lastig voor mij om te begrijpen, doordat er soms moeilijk taalgebruik werd gebruikt. Je kun 80 elementen vinden. Dat is ons die dag niet gelukt. Wel jammer, want je krijgt een gratis entreeticket voor Jan Cunen als je het hele spel hebt doorgelopen. Ik vond het fijn dat we het spel op zondagmiddag hebben gespeeld, daardoor was het lekker rustig in de stad en hadden we alle ruimte. 

De app ResourCity kun je gratis downloaden in de appstore. Als voorbereiding moet je de app hebben gedownload en een volle batterij hebben. Je moet ook 4g hebben. Ikzelf wil het spel nog wel een keer af maken en beveel het spel dan ook aan voor kinderen of families om te spelen!