Op zoek naar een klavertje vier!

Deze keer neem ik jullie mee naar een pluktuin! Een vriendin vertelde me over deze tuin waar je naar hartelust prachtige bloemen zelf mag plukken. Ik zag haar foto's en werd direct enthousiast. Zó dichtbij en ik kende deze plek niet? Daar moest snel verandering in komen. Plan dit uitje bijvoorbeeld op een zonnige zondagmiddag. Ga bijvoorbeeld met de fiets en combineer een bezoek aan de tuin met een lekkere lunch in het bos.

Pluk de dag

In het buitengebied tussen Oss en Heesch kun je de Pluktuin Oss vinden. Ik bezocht de tuin met twee vriendinnen. Direct bij de ingang werden we hartelijk ontvangen en mochten we een emmertje en een schaartje mee de tuin in nemen.

In het begin voelt het een beetje raar om met een schaar zo'n prachtige tuin in te gaan, maar dat is zo over hoor ;) Overal zie je prachtige kleuren bloemen, planten, vlinders en er lopen ook nog gezellige kippen rond. Als er een bloem of plant niet geplukt mag worden, staat het netjes aangegeven. Soms is er een bloem die je nog niet mag plukken omdat deze bijvoorbeeld op het punt staat om nóg mooier te worden. Even wachten dan dus, goede reden om nog eens terug te gaan!

In de tuin staan veel vaste planten, maar ook 1-jarige planten die jaarlijks wisselen en Jozefa Pijnenburg zelf op kweekt. Ze woont hier ook (jaloers!).

Als je tevreden bent met je bos zelfgeplukte bloemen, meet je je bos met behulp van een meetplankje. Afhankelijk van de grootte betaal je dan een kleine vergoeding. Daarna kun je de bloemen bij elkaar binden met touw en eventueel vochtig papier om ze goed mee naar huis te kunnen nemen.

Wanneer kun je terecht?

De pluktuin is geopend van begin juni tot eind september. De tuin is open op dinsdag, donderdag en zondag van 14.30 -16.30 uur. Je kunt er gewoon naar toe gaan, wel gepaste afstand houden van andere bezoekers natuurlijk.

Ik vond dit echt een heel leuk zondagmiddag uitje! Geen klavertje vier gevonden, maar wel een fantastisch, kleurrijke bos bloemen waar je gelukkig van wordt!

Je kunt de tuin vinden aan de Brierstraat in Oss op nummer 7. Ben je naar de tuin geweest fiets dan door de prachtige Willibrordusweg naar restaurant Clemens voor een lekkere lunch!

Bosrijk

Als je via deze weg richting Oss fietst kom je onderweg Restaurant Clemens tegen. Op deze plek zat voorheen zalencentrum 'T Putje. Vroeger ging ik hier vaak met mijn ouders en broertjes het bos in om een wandeling te maken, voor mij een plek met fijne herinneringen.

Je kunt hier voor of na een bezoek aan de pluktuin of bijvoorbeeld een wandeling in het bos, terecht voor een kop koffie, lunch, diner of borrel. Een toegankelijk restaurant waar een jong stel 'T Putje weer nieuw leven heeft ingeblazen. Het is een heerlijke plek onder de bomen, dus op een warme zomerdag the place to be!

Ik ben hier gaan lunchen en koos voor een sandwich gerookte zalm met rivierkreeftjes, avocado en een gepocheerd eitje. Gewoon goed, geen fratsen. Bediening is vriendelijk, bijzonder plekje om te werken ook!

Al met al een heerlijk dagje waarbij deze twee locaties makkelijk te combineren zijn, geniet van deze geluksmomentjes!

Denise