Boerschappen doen bij Landwinkel Spierings

Veel Landwinkels zijn gelegen aan een mooie wandel of fietsroute, zo ook de Landwinkel van Boer Spierings. Al meer dan 30 jaar kun je dit bedrijf vinden aan de Oijenseweg in Oss. Naast de weide met vrolijke koeien vind je hier sinds kort een gloednieuwe landwinkel én kinderdagverblijf.

Jasper en zijn vrouw Afke-Baukje verkopen in de winkel eigen producten maar ook producten uit de streek en van andere collega Landwinkel Boeren.

Ik kom hier zelf heel graag voor de verse kazen. De kaas maken ze hier vers op de boerderij en is voor een deel handwerk. Ze hebben me het proces van kaas maken laten zien, ze hebben het hier helemaal zelf in de hand: het bemesten van het land, melken van de koeien, het maken van de kazen en het rijpen van de kazen. En dát proef je!

Mijn favoriet is de “Graskaas”, enne nee, daar zit geen gras in! Deze jonge kaas heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze kaas gemaakt wordt van de melk die de koeien geven als ze in het voorjaar weer naar buiten gaan én dus weer vers gras mogen eten. Als dit moment aanbreekt gaan de koeien met een vrolijke “koeiendans” naar buiten en dat is dan ook een feestje om te zien. Ieder jaar trekt dit veel bekijks bij de boerderij. Helaas dit jaar zonder publiek vanwege de Corona maatregelen (zie krantenartikel BD 'koeien uit de stal'), hopelijk volgend jaar wel weer met publiek, ga dan zeker even kijken! 

Naast de milde en heel romige “Graskaas” is de “Nije Kaas” een aanrader. Op sommige plekken kun je hem ook herkennen als “Witte Ossekop”. Dit kaasje is vergelijkbaar met een Franse camembert, een uitgesproken smaak en het lekkerste als hij rijp is vind ik, want dit is het type kaas dat wegloopt zodra hij wat rijper is, LOVE IT! En leuk weetje, deze kaas staat als enige Nederlandse camembert in de top 5 van de camembert-test in de Telegraaf.

Verder is dit the place to be als je een barbecue liefhebber bent. Met een groot aanbod van diverse barbecue pakketten kun je hier je lol op. Ook hebben ze hier dry aged vlees, top!

Zelf ben ik geen liefhebber van melk. Maar naast de mensen die wel houden van de koude witte motor weet ik dat hier veel barista’s naartoe komen omdat de melk zo’n puur en eerlijk product is. De melk komt recht van de koe met een vetgehalte dat wisselt gedurende het jaar. Dus als je een liefhebber bent van cappuccino of latte machiato, dan weet je nu waar je moet zijn om de beste thuisbarista te worden.

Als je bij deze Landwinkel bent geweest, kom je nooit met lege handen thuis, alle mooi gepresenteerde producten verleiden je echt om ze mee naar huis te nemen of om cadeau te geven, dat pakken ze dan ook prachtig voor je in. 

Het is leuk om samen met je kinderen boodschappen te doen, waarbij je een bezoekje aan de koeien dan natuurlijk niet mag overslaan.

Wil je je kinderen laten opgroeien met de ruimte en de dieren? Dat kan, want sinds kort is hier ook een kinderdagverblijf geopend. Zo leren de kinderen direct wat over voeding, gezond eten en wat de seizoenen gedurende het jaar te bieden hebben.

Shop ze! En vergeet niet een grillworstje en zo’n lekkere verse pizza mee te nemen voor vanavond ;)

Denise