De Peperstraat; een culinair straatje!

De Peperstraat is een straat waar ik heel graag kom met mijn vriend maar ook met vrienden en familie. Ik voel me hier thuis en altijd welkom door alle vriendelijke, enthousiaste ondernemers.

Culinaire roots

Eigenlijk kun je de hele dag terecht in deze gezellige straat met culinaire roots. Ooit zaten er twee brouwerijen. Op nummer 20 zat in de zestiende eeuw Herberg De Meulen (met een eigen brouwerij) zoals dat vaak was in die tijd. Je kunt hier nog steeds restaurants en cafés vinden, de brouwerij moet je er even bij denken ;). Ook het centrum management is hier gevestigd.

Vakantiestraatje

Als je de Peperstraat vanaf D’n Heuvel in loopt kom je aan de rechterkant als eerste Gastrobar Finch tegen. De naam verwijst naar de eigenaar Pierre Vink, die deze prachtige zaak kortgeleden heeft geopend. Hier kun je op niveau genieten van kingkrab, cocktails en exclusieve club avonden. Zeker de moeite waard om eventjes binnen te kijken, wie weet zit je binnenkort te dineren in een heuse gouden kooi! Aanrader: oesters met passievrucht (zalig!).
Als je een wijntje zoekt voor tijdens een van je candlelight suppers thuis, moet je bij Wijnhandel van Helden zijn. Hier krijg je het advies dat je nodig hebt! Fijn een speciaalzaak midden in het centrum.
Als je doorloopt komt de gezelligheid je tegemoet. Planten, olielampjes, vintage kleden, je bent bij de Winkel van Roel aangekomen. Hier kun je de hele dag terecht. Voor een goeie koffie met huisgemaakte arretjescake maar ook voor super lekkere rendang, mini eenden loempia’s en kokos chili gamba’s (YUM!). Je hoef dus eigenlijk helemaal niet op vakantie voor feel good food. Hier kun je tot in de late uurtjes genieten, samen met vrienden, onder het genot van goede muziek.
Een nieuwkomer is Burgerbar Ome Toon. Deze nieuwe tent werkt zoveel mogelijk met lokale producten. Ga hier naartoe voor een Messentrekker Burger waar je uiteraard een Messentrekker biertje van de Muifel Brouwerij bij drinkt. Tegenover de jonge ondernemers van Ome Toon is Taverne Silvas gevestigd, een gezellige plek waar je terecht kan voor livemuziek, een ijskoud biertje, een hapje om samen te delen en uiteraard veel gezelligheid.

Wil je liever een avond uit eten met je liefje? Dan moet je toch echt naar het romantische Bistro Louis. Een sfeervolle, Franse bistro waar Ruud en zijn team je verrassen met heerlijke gerechten en wijnen. Neem zeker een glas bubbels en Pata Negra vooraf! Als je hier hebt gegeten ga je na het kaasplankje natuurlijk niet meteen naar huis. Je kunt nog een afzakkertje doen bij Bar 15, het broertje van Bistro Louis. Hier kun je hele lekkere speciaalbiertjes drinken, er zijn ook regelmatig proeverijen.
Voor een tapas avond kun je het beste gaan eten bij De Rooij Peper. Mijn favorieten zijn hier de knoflooksoep, kaas-peper bolletjes, te hete kip (maar écht!) en de garnalenkroketjes. Dit is een gezellige huiskamer die er al jaren zit en waar Bart en Suus je verwelkomen samen met de altijd vrolijke meiden in de bediening.
Op de hoek, tegenover de Grote Kerk vind je Woodstock. Hier ga ik naar toe voor de steak tartaar met Aziatisch tintje. ZÓ lekker, niks meer aan doen. Anderen gaan hier natuurlijk naartoe voor de malse steaks, hier zijn ze goed in. Dus als vleesliefhebber mag je dit restaurant zeker niet overslaan.​

​Vers

Als je thuis gaat koken, haal dan je ingrediënten bij Tarimer, bij deze Turkse supermarkt haal je verse groenten en fruit, maar ook noten, huisgemaakte tapenades, Turks brood en kruiden enne een tip: op vrijdag kip voor een mooie prijs! Al meer dan 30 jaar is deze winkel onderdeel van de Peperstraat, bijzonder toch?
 

​Als je haar maar goed zit

In deze terrasstraat geldt natuurlijk “zien en gezien worden”! Ook hiervoor hoef je niet ver weg. Bij “Kei Scherp” en “Celebrity” zorgen ze ervoor dat jij er pico bello uit ziet voor een dagje flaneren door de Peperstraat.

Ik zou zeggen, ga er eens een dagje zitten, kijk waar je beland en wie je tegenkomt. Geniet! Een echt vakantiestraatje als je het mij vraagt! Proost!

Denise