Nooit te oud voor strips

De Stripgigant heeft een interessant verhaal; ongeveer 3 jaar geleden is de winkel gestart. De eigenaar heeft al heel lang stripalbums gespaard, namelijk 55 jaar! Samen met zijn vrouw in 2016 zijn zij de winkel gestart met het idee om de collectie te verkopen. Echter vinden zij het zo leuk dat zij nog heel veel jaren alles wat met strips te maken heeft in de winkel willen verkopen. Ze zien de winkel dan ook niet als werk, maar eerder als een hobby.

De collectie in de winkel is voornamelijk stripgerelateerd. Uiteraard verkopen ze heel veel strips en boeken, zowel oude als nieuwe. Ze hebben meer als 1001 boeken. Bekende namen zijn Lucky Luke, Suske & Wiske, Pinkeltje, Wipneus & Pim, Sjors & Sjimmie, Barbarapapa, Disney, Thunderbirds, Donald Duck, Kuifje, Asterix & Obelix, Bruintje Beer, Star Wars, Pep, Epo, Wordt Vervolgd, de Smurfen en nog veel meer.

Ik vind zowel de oudere als de nieuwe boeken erg leuk. Oudere in mijn mening zijn leuk, want ze zijn erg leerzaam. Er was toen nog veel fantasie zoals naar de maan gaan met Kuifje, wat later ook werkelijkheid werd. Je hebt er ook superveel nieuwe dingen. Zoals van die Donald Duck pockets met een plaatje op de rug. Wou jij nou ook altijd een volledige collectie? Die hebben ze daar!

Doordat ze ook internationale boeken verkopen komen er veel mensen van vanuit heel Nederland, België en zelfs Luxemburg. Er komen veel verschillende type klanten wat wel grappig is. Er zijn veel opa’s en oma’s, papa’s en mama’s die lezen en natuurlijk ook kinderen. Het is dus echt voor alle leeftijden, daarom de titel: nooit te oud voor strips!

Naast boeken verkoopt Stripgigant ze ook stripgerelateerde spullen als beeldjes, spellen, knuffels, puzzels, mokken enz. Je kan er ook spullen brengen, zo kan een ander persoon van bijvoorbeeld het verhaal genieten! 

Het adres: 
Kerkstraat 2 te Oss

www.stripgigant.nl