Laat je verrassen door de Lulboompop festival bubbel!

De naam klinkt een beetje raar…maar het is echt een festival. En er is dus ook echt een lulboom!

De geschiedenis van de boom:

In 1937 trouwde Prinses Juliana met Prins Bernhard. Ter gelegenheid daarvan werd in ons stadje een koningslinde geplaatst, net aan de buitenkant van de kern op de dijk.Door de jaren heen is het een ontmoetingsplek geworden, waarbij er genoten wordt van het uitzicht en er uiteraard flink ‘geluld’ wordt.

De geschiedenis van het festival:

In 2011 heeft carnavalsvereniging Kwoaje Keie samen met de uitbaters van Terras FF Zitte een eerste editie van Lulboompop georganiseerd. Een klein festival wat later uit is gegroeid tot een uniek festival met een gevarieerd programma. Sinds enkele jaren wordt het georganiseerd door de vrijwilligers van stichting Creatief Leefbaar Megen.

Tickets kostten dit jaar € 15,- en waren binnen 1 minuut uitverkocht! Ook was er dit jaar op vrijdag ook een heuse ECHTE bruiloft! De bruid en bruidegom waren ‘s avonds ook nog aanwezig en proosten met iedere bezoeker op hun huwelijk. Gefeliciteerd Niels en Sabine!

Er was een flinke line up waar menig festival jaloers op zou zijn! Waaronder: The Amazing Stroopwafels, Brian Dunne, Wieke Rocks, Van Dik Hout, Heavy Hoempa, Extince, Sem Rozendaal Band, The Clarks & Cesar Zuiderwijk, Sweaty Disco, Bizkit Park en Rattlesnake Shake. Voor ons was Van Dik Hout wel echt de kers op de taart. Wat hebben wij genoten van hun optreden!

En volgend jaar zijn wij er uiteraard weer bij!