Fantastival: een dag waarop cultuur samenkomt in Oss

Al jaren een begrip in Oss. Alles wat cultuur ademt komt vaak samen op deze dag. Dit jaar was het iets anders als voorheen, zowel de datum was verschoven als de locatie.

De Raadhuislaan werd nu omgetoverd tot Fantastival. Zowel voor de Muzelinck, politiebureau, gemeentehuis waren verschillende optredens. In het park van Jan Cunen werd de kiosk muzikaal gevuld, en het hele evement door waren er verschillende straatartiesten die met hun uitbundige kostuums overal langs flaneerden. Er was een soort parade, maar daar hebben wij niet veel van meegekregen. Wel zagen we af en toe bijzondere voertuigen die langsreden.

We begonnen bij de Muzelinck en werden getrakteerd op een heerlijk optreden van Big Band Ravenstein met Marij van de Boom. Vervolgens kon je kleuren, voorgelezen worden. Blijkbaar kon je ook een persoonlijk gedicht laten maken, dat hebben wij gemist. Wij stonden even bij een straatoptreden, om vervolgens mee te doen aan een magische kinderbingo. Erg leuk, er werd in getoverd én iedereen won uiteindelijk (een spekje).

De website leert mij dat Fantastival ooit op de Raadhuislaan begonnen is. En ook zag ik nog heel veel dingen die we blijkbaar hadden gemist tijdens ons bezoek. Het volgende bezoek zal ik eerst eens kijken op de website, want er staan nog veel meer leuke dingen op die ik best had willen zien. Tip dus! 

Normaal is Fantastival in het centrum van Oss, dus makkelijk te combineren met een bezoek aan de winkel of ijssalon. Dat was nu iets lastiger, dus wij zijn langs het Golfbad gereden. Toch een heel lekker ijsje na.

Weer een heerlijke dag gehad, volgend jaar zijn wij er weer bij. Dat is trouwens gepland op zondag 11 juni 2023.