Après-ski: de home edition!

Horen, ruiken, zien en proeven we dat nu goed? ‘Anton aus Tirol’ schallend uit de speakers, heerlijke geuren van Flammküchen en Kaiserschmarrn, ijskoude Schnapps en halve liters Oostenrijks bier binnen handbereik, en blozende wangen aan tafel vanwege de winterkou? Zitten we nu echt in Oostenrijk in de après-ski? Aber nein! Deze winter gaan we voor de ‘après-ski home edition’!

Tja, wintersport zit er effe niet in met het nog steeds rondwarende coronavirus. Maar dan? Als je je eigen skiparty wil organiseren? Daar heeft Café D’n Dort iets leuks op verzonnen. Met hun ‘We-love-après-ski-box’ haal je gewoon het skifeestje in eigen huis, heel eenvoudig!

Ons feestje begint al met het openen van de rijk gevulde box voor vier personen. Met een blij kerstpakketten-gevoel halen we het ene na het andere gerecht uit de grote doos. Eerst maar even de speciale ‘We-love-après-ski-afspeellijst’ op Spotify aanzetten. En een minuut later zingt Helene Fischer ons toe met ‘Atemlos durch die Nacht’, meteen gezellig!  En ‘atemlos’ halen wij vervolgens veel, heel veel flesjes drank uit de box. Zum Wohl!

De huisgemaakte Gulashsuppe, Flammkuchen en Kaiserschmarrn hoeven we maar even op te warmen. De typische Semmel-broodjes, de ‘kalte Platte’ en lekkers voor bij de Kaiserschmarrn stallen we lekker uit op tafel. Geen open haard, dus de marshmellows maar bij een grote kaars gezet. De gloeistokjes aan. De gekoelde drankjes op tafel. En ondertussen zingen we lekker mee met de Alpenzusjes. We kunnen am Tisch!

Dan smullen we van de heerlijke gerechten en proosten nog maar eens! Ook in deze gekke lockdown-tijden maken we er het beste van en wordt het reuze gezellig. Ook al is het dan in je eigen huiskamer. Vier wat er te vieren valt!

Origineel uit Oostenrijk

De corona treft de horeca hard. Niet alleen in Nederland, maar ook in Oostenrijk. Vandaar dat D’n Dort de handen ineen slaat met het bevriende Gasthof Post in omgeving Zell am See, Oostenrijk.  Daar staat zo mogelijk nog meer stil voor de horeca. Wat een goed idee om dan zo samen te werken! Originele Oostenrijkse ingrediënten die hun weg vinden naar het skigevoel hunkerende Ossenaren: eine gute Idee! En da’s nog niet alles: in de ‘We-love-après-ski-box’ vinden we ook een kortingsbon voor een verblijf bij Gasthof Post. Wij zijn nieuwsgierig en nemen alvast een kijkje op de website en krijgen spontaan zin in vakantie: wat een leuke plek!

Planken vol lekkere hapjes

De apres-ski-box is niet het enige toffe idee van Café D’n Dort. Doordat het café gesloten is, misten hun klanten de fameuze borrelplanken. Daarop ontstond het idee om de hapjesplanken te bezorgen en te laten afhalen. En de keuze is reuze: wat te denken van een hotplank, chocoplank, kaasfondue, wine & bites. Kijk eens op de zojuist gelanceerde website www.dehapjesplanken.nl  Hier kan je de box en de planken direct bestellen. Wij mochten ook proeven van de borrelplank met een fijne samenstelling van allerlei lekker hapjes en smeerseltjes. Erg lekker! 

Schneebälle

En of deze après-ski-pret nog niet voldoende is dit weekend, doen we ook mee aan de gezellige online Sneeuwballenbingo (zie ook mijn blog 'Wie heeft de mooiste kersttuin in Maren-Kessel). Gepresenteerd door een gezellig trio in, jawel, Oostenrijkse dirndl jurken en lederhosen!

We vallen niet in de prijzen, maar prijzen ons wel gelukkig met de mooie dingen die we nog wel mogen vieren. En vanuit de Spotify afspeellijst die we nog maar eens afspelen, klinkt het: ‘Heut’ ist so ein schöner Tag, la-la-la-la-la’ En zo is het!  Stay home, stay safe.