Ontdek pure smaken in Maren-Kessel

Wat een gemak: na een drukke werkdag rijdt de bekende blauwe vrachtwagen voor, en worden mijn boodschappen keurig geleverd aan de voordeur. Herkenbaar? Maar toch! Direct bij ons om de hoek, in Maren-Kessel, ontdekte ik iets nieuws: met nieuwe beleving boodschappen doen, met een vierdubbele bonus. En dat zonder zegeltjes te plakken!

Funshoppen met extra bonus

Sinds kort kunnen we namelijk verantwoord gaan ‘funshoppen’: melk tappen met het zicht op de melkleveranciers zelf (de koeien), en ambachtelijk brood halen in een sociaal ontmoetingspunt. En die vierdubbele bonus?  Zowel Melktap Kukele-boe als Brood van Mook leveren beide fijne, extra bonussen:

  • Smaak-bonus: proef ambachtelijke, zelfgemaakte producten met volle, oorspronkelijke smaken
  • Info-bonus: kijk direct mee hoe producten ter plekke gemaakt worden
  • Duurzaam-bonus: ervaar het gebruik van lokale grondstoffen, duurzame keuzes en herbruikbare verpakking
  • Beleving-bonus: voel je van harte welkom!

Zelf je melk tappen

Hoe bijzonder is dat? Zelf je melk tappen, nagenoeg direct van de koe, onbewerkt en vol van smaak. En zelf ‘uit de muur trekken’ van zelfgemaakte zuivelproducten en aanvullende streekproducten zoals kaas en eieren. Dat kan sinds kort bij de Melktap Kukele-boe, op de boerderij van familie Hanegraaf.  Gelegen aan de doorgaande weg richting Het Wild, in het verlengde van de bekende Gewandeweg.

De familie is terecht trots op hun mooie bedrijf, en laat graag in alle openheid zien waar hun melk vandaan komt. Je bent welkom om bij de koeien te kijken, zeker leuk met kinderen!  Daarnaast is het een uitnodigende plek om even te verpozen, een ambachtelijk ijsje te eten en zelfs een bakkie koffie te drinken. Zeker een aanrader als het weer het toelaat om in de aangrenzende tuin te zitten.  Je kunt er zelfs je fietsen opladen, hoe handig!

En mijn favoriet uit de Melktap? De hangop met fruit, zelfgemaakt door Rianne Hanegraaf: topper!

De pure smaak van brood

Brood van Mook vind je direct tegenover de kerk van Maren-Kessel. Deze bakkerij staat voor een eerlijk, ambachtelijk proces van brood bakken. Van grondstof tot eindproduct, alles wordt zelf gemaakt en waar mogelijk met lokale grondstoffen. Zoals met spelt uit de Maashorst, gemalen in de molen in Geffen. Vanuit een lange familietraditie, al sinds 1891, werkt bakker Stefan zelfs met enkele oorspronkelijke recepten. Vanwege het natuurlijke proces zonder broodverbeteraars, en betere fermentatie, vind je hier een brede variatie aan desembrood. Stevig, gezond brood met een volle smaak. De variant met honing en noten is een aanrader!

Ook heel prettig: het sociale karakter is erg belangrijk bij Brood van Mook. Een hartelijke ontvangst en sociaal praatje horen er zeker bij, je hebt direct contact met de bakkerij. Ook kan je in de winkel of op het terras genieten van koffie met lekker gebak erbij! Een oude bakkerskar is zelfs ingericht als mini-bieb. Een waar ontmoetingspunt!

(Food)tour Maren-Kessel

Heb je zin gekregen om een foodtourtje te gaan maken in Maren-Kessel? Check dan even online de informatie en openingstijden bij de Melktap Kukele-boe en Brood van Mook. En ken je de omgeving van Maren-Kessel nog niet? Kijk dan ook even naar mijn blogs Struinen langs de Maas of  Rondje Historisch Kessel om de omgeving te verkennen.

Het buitengebied van Oss is groot, heel groot, en belangrijk voor onze voedselproductie. Ben je benieuwd wat je nog meer aan streekproducten kunt vinden in Oss? Kijk dan eens op onze streekproductenpagina. Support our locals!