Wie heeft de mooiste kersttuin in Maren-Kessel?

Lichtpuntjes, heel veel lichtpuntjes: hoe fijn in deze donkere dagen! En: winterse tafereeltjes en mooie kerstdecoraties, pal in de voortuin. Dát is het streven in Maren-Kessel. Tot en met begin januari transformeert het kleine dorp in een baken van licht en gezelligheid. Met als spannende vraag: wie heeft de mooiste kersttuin van het dorp?

Een heuse wedstrijd mét geheime jury gaat bepalen wiens voortuin het mooist versierd is. Een rondje door Maren-Kessel laat zien dat er al flink is geklust, gehobbyd, versierd en dat al vele meters kerstverlichting zijn aangebracht. Hele kerststallen zijn van zolder gehaald, afgestoft en met zorg gedecoreerd. Met gevaar voor eigen leven zijn de hoogste bomen en masten voorzien van decoratieve verlichting. Kerstmannen, arrensleeën, sterren, en dat in alle soorten en maten, staan en hangen te stralen. Maren-Kessel, een baken van licht in deze donkere tijden: wie had dat kunnen bedenken?

Sneeuwballenbingo

Nou, dit mooie idee is bedacht vanuit het Marense Kermiscomité, op zoek naar alternatieve acties en amusement in deze gekke coronatijden. Het comité, een samenvoeging van diverse verenigingen, organiseerde in juni al met groot succes een online kermisbingo. Helaas ging de Marense kermis door corona niet door, maar deze hilarische bingo bracht het hele dorp toch online samen. Dit krijgt dus een vervolg, en wel met een Sneeuwballenbingo eind januari. Tussen deze bingoballen wordt ook de winnaar van de mooiste kersttuin bekend gemaakt. Spannend… Ook inwoners buiten Maren-Kessel zijn van harte welkom op deze bingo: doe mee!

Creatieve corona-alternatieven

Waar een klein dorp groot en creatief in kan zijn: naast deze wedstrijd en alternatieve kermisbingo, werden eerder al beren massaal voor het raam gezet voor een beren-speurtocht. En kleurde Maren-Kessel tijdens Sinterklaastijd goud vanwege de talloze gouden pakjes die de gouden Piet had verstopt. En kan de jeugd binnenkort op jacht naar letters tijdens de Letterjacht. En brouwde de organisatie van het Marense Mennus-festival hun eigen drankje Mennus Moonshine voor de echte Mennurds. Alles geheel corona-proof: deze tijden vragen om creatieve oplossingen!