Voor een ideaal vertrek en hartelijke aankomst naar 'Lisa en Wilhelmina'

Wat is er mooier dan een wandeling of fietstocht te beginnen met cappuccino en gebak en te eindigen met drankjes bij een heerlijke borrelplank? Dat kan met het wandel- en fietsarrangement dat ‘Lisa & Wilhelmina’ aan de Spoorlaan in Oss aanbiedt. Wij gingen er met ons tweeën heen en hadden een geslaagd uitje.

Ooit Stadsherberg

In een ver verleden kwam ik hier wel eens, in toen nog Stadsherberg Wilhelmina vol van eikenhout en tafels met Perzische kleedjes rond het biljart. Maar dan nu: de terracotta wandkleur en mediterrane tegels, die zorgen voor een eigentijdse, sfeervolle locatie. Hulde voor eigenaresse Lisa Brinkman, die er iets prachtigs van maakte.

Vanaf het terras van de lunchzaak zien we treinreizigers passeren op weg naar het station of naar school of werk in het Osse centrum. Een reiziger pikt nog snel een croissant met een koffie-to-go mee. Intussen worden wij gastvrij ontvangen door barista Isa (vandaag geen Lisa), die ons eerst koffie en cappuccino serveert met heerlijk bananenbrood met fruit en een brownie. Daarna geeft ze uitleg over de wandelroute en de fietstocht. We kiezen voor de stadswandeling van bijna 5 km. Door een QR-code te scannen krijgen we een plattegrond met beschrijving mee. 

Een rondje Oss

De wandeling leidt ons o.a. langs – voor ons als Ossenaren – vertrouwde historische gebouwen als de directeurswoning van Bergoss, Museum Jan Cunen en de fabrikantenvilla’s aan de Molenstraat, herinneringen aan een rijk industrieel verleden.

Dankzij de uitgebreide beschrijving bij de wandelroute worden bijna verloren herinneringen opgehaald, zoals die aan de intussen verdwenen koekfabriek De Ster, het viltfabriekje en de atoomschuilkelder in de Haarviltstraat, ’t Gengske als kerkpad en de marechausseekazerne aan de Kazernestraat. Goed, om weer eens in de voetsporen van de Osse geschiedenis te wandelen.

Borrelplank toe

Na dit rondje door Oss belanden we weer op het terras aan de Spoorlaan en maakt Isa een uitgebreide borrelplank klaar. Een creatieve samenstelling van o.a. bitterballen, kaasjes, hammetjes, een notenmix en sausjes. Heerlijk!

Wat een mooie, hernieuwde kennismaking met deze prachtige zaak. Ga ook eens genieten op het fijne terras en neem bovendien binnen een kijkje, bewonder de inrichting en aankleding en voel de sfeer. Wij komen zeker terug en gaan dan voor de fietstocht van 57 km door Oss en omgeving. Maar nu eerst die borrelplank en een paar koele drankjes. Proost!

  • Contact:

           Lisa & Wilhelmina

           Spoorlaan 56

           5348 KC Oss

           www.lisawilhelmina.nl

           info@lisawilhelmina.nl

  • Eerder schreven medebloggers Suzanne en Maike over ‘Lisa en Wilhelmina’;
  • Bekijk eens de arrangementen, zoals een borrel-, lunch- of vergaderarrangement