Op Smaaksafari in de Maashorst: dat smaakt naar meer!

Smakelijke verrassingen tijdens het fietsen door natuurlijk oergebied: dat is wat de Smaaksafari ons belooft! Wij stappen op de pedalen, en laten ons graag verrassen. Hup, op safari!

‘Op safari’ in Oss: hé, dat klinkt bekend. Zo gingen we eerder ook op safari-expeditie, al wandelend, op zoek naar de wilde grazers in de Maashorst. En struinden we door ‘het Serengeti aan de Maas in Keent’, en bewonderden we de Taurossen. Nu dus op de fiets, en worden we onderweg ook nog ’s culinair verwend. Wat zullen we gaan ontdekken, hoe smakelijk gaat dit worden?

Koers richting voorgerecht

Startlocatie: de Pannenkoekenbakker in Zeeland. Hier begint onze route, duidelijk aangegeven via fietsknooppunten. We fietsen door het gezellige dorpje Zeeland heen, richting de Reekse bossen. Ook al is een groot deel van dit gebied in gebruik als oefenterrein voor het Ministerie van Defensie, als fietser rij je door een prachtig bosrijk landschap. We passeren het statige, voormalige klooster Mariëndaal aan de rand van Velp en zetten koers naar Reek waar ons voorgerecht op ons wacht.

We worden gastvrij ontvangen op het ruime terras van de Linde in Reek: zo, wat een toffe plek is dit! Niet voor niets werd dit pasgeleden uitgeroepen tot het beste terras van Noord-Brabant. En oh, oh, hoe fijn was ons voorgerecht: verrassend lekkere zoete aardappelsoep met feta, met daarbij een heerlijke carpaccio-salade. Dit smaakt naar meer…

Op safari in Keent

We verlaten Reek en arriveren al snel op de Oude Maasdijk met zicht op het nieuwe, ruige natuurgebied in Keent. Daar zien we een prachtig schouwspel van een grote, grazende kudde Taurossen, aan het water. Al fietsend door de ‘wildernis’ van Keent, genieten we de weidse uitzichten in dit unieke gebied. Via mooie routes door Overlangel en Herpen, trappen we lekker door richting Schaijk. Wat voor smakelijks staat ons daar te wachten?

Bij De Potter, centraal gelegen in het levendige Schaijk, worden we vriendelijk begroet op het royale terras. We mogen kiezen uit een heus Smaaksafari-menu, en krijgen op dit menu er nog een cursusje Brabants erbij. Als echte Brabo’s slagen wij met lof! We genieten van de ruime portie salade met vis en beef teriyaki. Zeer smakelijk!

Natuurwalhalla

Tijd om weer wat calorieën te verbranden: we fietsen vanaf Schaijk het bosrijke gebied van de Maashorst in. Wat een leuke plek en walhalla voor natuurliefhebbers! Hier kan je vlinders zien fladderen in een nieuw aangelegd ven, op avonturenpad gaan met Docus de Das, natuurkamperen bij Camping Hartje Groen, of relaxed neerstrijken bij de oh zo gezellige Boshut.  We fietsen door via de Kanonsberg door een mooi gevarieerd landschap met bos, vennen, bloeiende heide, en…. grazende Exmoorpony’s. Op en top safari!

We passeren Slabroek met zijn eeuwenoude grafheuvels en urnenvelden. We slingeren verder tussen prachtige bomen over het idyllische slingerpad richting Zeeland. Hier eindigen we onze Smaaksafari bij de Pannenkoekenbakker, waar we wederom mogen kiezen. We proeven ons overheerlijke toetje, en genieten na van de mooie tocht!

Smaaksafari: hoe werkt het?

Krijg jij ook de smaak te pakken, en heb je zin in een Smaaksafari? Voor editie 2022 moet je snel zijn, deze loopt t/m 11 september. Houd de website van Maashorst Smaaksafari in de gaten voor een vervolg . Je kiest en boekt je gekozen route heel eenvoudig via deze website. Hier vind je uitgebreide informatie en antwoorden op veelgestelde vragen. Veel plezier met jouw safari!