Huisje, boompje, Huisseling

Je fietst er ruim 30 minuten op vanuit de stadskern van Oss. Even doortrappen, wind tegen en als je geluk hebt wind mee, maar na een half uur lijkt het alsof je in Friesland bent beland; oftewel Huisseling, nabij Ravenstein. Bed & Breakfast De Hooiberg ligt tussen de Maas bij Ravenstein en de bossen van Herperduin. 

Iedereen is er vast weleens geweest, of niet, dan is het de moeite waard om er eens rond te struinen; Ravenstein. Onder het motto van “toerist in eigen land (of stad)”, ging ik samen met medeblogger Hilde een weekend vertoeven in vestingstad Ravenstein. 

Bij aankomst waan je jezelf gelijk in een vakantiemodus. De zon schijnt, hadden we natuurlijk geluk mee, verderop in de straat staan geiten- en schapenlammetjes. Eenmaal op het erf bij De Hooiberg staat eigenaresse Rosemarie ons op te wachten. De hooiberg staat al in de zon te pronken. Rosemarie leidt ons rond door het verblijf. Daarna worden we alleen gelaten. Het lijkt net of we in het televisieprogramma ‘Bed & Breakfast’ terecht zijn gekomen. We bespreken meteen de eerste bevindingen. Lachend zeggen we tegen elkaar: “Zijn er wel genoeg haakjes in de badkamer?” Maar om toch even een kleine opsomming te maken, want daar wacht je immers op: het is een mooi gastenverblijf, de keuken is van alle gemakken voorzien. Evenals de badkamer, lekker groot bed en niet te vergeten, aan twee kanten van De Hooiberg kun je buiten zitten. Voor de liefhebbers is er, als de zon schijnt, altijd een plekje om ervan te genieten.  

Onderstaande quote mag ook in deze B&B niet ontbreken: 

Na onze verkenning fietsen we richting Ravenstein. In een kleine 5 minuten sta je in de stadskern. Hilde schreef over onze fantastische ervaring bij Brass aan de Maas. Zowel het interieur als de kaart zijn vernieuwd of aangevuld. Hippe tent. Mooie roze banken en stoelen die je stiekem ook thuis wel zou willen hebben. De kaart is, zoals de medewerkers zelf zeggen, aangevuld met allemaal lekkers voor zowel jong en oud. Maar voor de totale ervaring verwijs ik jullie naar de blog: “Bubbels bij Brass”. 

Vanuit Brass aan de Maas rollend (geintje; fietsend) naar onze B&B. We hebben als een roos geslapen, heerlijk bed. Wat mag het kosten? Een overnachting bij De Hooiberg kost €80. Voor 15,- p.p.p.n. kun je er ontbijt bijboeken. Toon komt voor vertrek nog even een praatje maken. "Doe vooral op je gemak", zegt hij. Rosemarie en Toon zorgen ervoor dat de gasten het naar hun zin hebben.

Ga het zelf een keer ervaren, aanrader! 

Neem een kijkje op de website van De Hooiberg.