Driving Dinner Summer Tour: zin in de zomer!

‘We’re going to Ibiza’, zo klinkt het vanuit de auto-speakers. Nou, zo voelt het bijna wel! Het zonnetje schijnt uitbundig, we hebben onze zomerse outfit aan, zonnebrillen op onze neuzen, zomerse muziek op standje meezingen: wij hebben zin in de Driving Dinner Summer Tour. Een moeder-en-zoon-tour dit keer, gezellig!

Coronatijden vragen om nieuwe ideeën: de eerste editie van deze Osse Driving Dinner was al binnen twee dagen uitverkocht. Dit succes smaakte naar meer! En zo organiseren restaurants De Keurvorst, Trien, Clemens, Titus en Versaen alweer de vierde editie. Dit keer met een zomers reisthema, in samenwerking met reisbureau Reisgraag.

Op de camping in Ravenstein

Met de klanken van ‘Summer jam’, vanuit de speciale Spotify afspeellijst, rijden we Ravenstein in. En treffen daar een stand-up camping, compleet met caravan, surfboard, wapperende handdoeken, zonnige sfeer en muziek: zomer! We rijden door de drive-thru en worden hartelijk ontvangen door De Keurvorst met een goody bag en uitleg. Vlak daarna mogen we al proeven van ons eerste gerechtje: een lekker gamba/kipspiesje met couscoussalade. Heerlijk!

Proeven van Azië

Van Ravenstein is het een kort reisje naar restaurant Trien in Herpen. Daar wijst een imposante sumoworstelaar ons de weg. En bevinden we ons direct in Aziatische sferen. Een dame in kimono staat ter plekke het eten te bereiden. Hier genieten we van krokant gebakken dim sum en Japanse salade. Compleet met stokjes: best een uitdaging, zeker in je auto!

Festivalsfeertje in het Osse bos

Bij restaurant Clemens worden we getrakteerd op een drive-inn festivalletje! Geparkeerd in het bos,  kijken we uit op twee enthousiaste DJ’s, in zomerse Hawaii blouses. Op een eigen ‘Summer Tour’ FM frequentie draaien zij muziek op verzoek. Tuurlijk vragen wij ook via Whatsapp een plaatje aan! Alleen kunnen we nu niet naar links en rechts hupsen met de Snollebollekes, maar wel met onze richtingaanwijzers… En niet te vergeten: we smullen van de lamsrump van de barbecue met verse asperges. Genieten!

Badminton in Megen

Op naar Megen. We rijden het sfeervolle stadje binnen en maken kennis met het nieuwe restaurant Titus. We spieken even naar binnen in het fraai gerenoveerde monumentaal pand, mooi! Terug naar de auto waar we ons gerechtje ontvangen: een fris visgerechtje met asperges en heerlijke ravioli. En de straten in Megen lenen zich uitstekend voor een potje badminton, zo merken we!

Toetje op de mini-camping

We rijden terug naar Ravenstein voor de laatste ronde. Bij restaurant Versaen ontdekken we de mini-camping en hun ‘camping-gasten’. Zij verwennen ons met een superlekker nagerecht met citroencakeje en  steranijsijs. Een hele fijne afsluiter van onze Driving Dinner Summer Tour.  Kom maar door met de zomer, wij hebben er zin in!

Tip: houd de social media van deze restaurants in de gaten! Wellicht dat een vervolg of nieuwe initiatieven volgen. Nog beter: als de coronamaatregelen het weer toelaten, dan is een bezoek aan deze restaurants een aanrader: wij hebben de smaak te pakken!