Boerengolf bij Boer Bens

Na vier jaar bloed,zweet en tranen, zette Marian een uitroepteken achter haar studie. De scriptie is afgerond en de boeken kunnen aan de kant geschoven worden. En dat wilden we graag vieren. Met het gezin, aangevuld met opa, oma en aanhang zijn we naar Boer Bens gegaan. In Kôlluk (Koolwijk) schuin tegenover de kapel, kun je daar boerengolfen. Dit is een variant van het gewone golfen, maar dan met een "klomp-stick" en een kleine voetbal. Wees gerust: je hebt er geen diploma's voor nodig, het is leuk van jong tot oud en zonder golftalent kun je toch veel plezier hebben. 

De instuctie over het spel door de boer zelf was duidelijk en tussen de koeienvlaaien en een regenbuitje door zijn we de strijd met twee teams aangegaan. Voorop stond natuurlijk vooral het vertier, maar uiteindelijk ontstaat er wel (gemoedelijke) rivaliteit. De weilanden zijn best groot en er zijn aardig wat holes. Kortom: buitenlucht en genoeg stappen zorgen er naast plezier ook nog eens voor dat het gezond is. Na afloop kun je de wedstrijd nog gezellig analyseren onder het genot van een biertje, kop koffie of een appelgebak. 

Benieuwd? Kijk dan naar de vlog die we tijdens dit uitje hebben gemaakt. Natuurlijk kun je daarnaast ook naar de site van Boer Bens zelf gaan voor meer informatie. 

Transcriptie 'Video: Boerengolf bij Boer Bens'